Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić: Ne vidim zašto bi odustali! [VIDEO]

”Moratorij nećemo dopustiti”, istaknuo je dodavši kako se za zakon znalo, u proceduri je posljednjih devet mjeseci i svi su imali dovoljno vremena za prilagodbu.

''Moratorij nećemo dopustiti'', istaknuo je dodavši kako se za zakon znalo, u proceduri je posljednjih devet mjeseci i svi su imali dovoljno vremena za prilagodbu.

Okupljanje prodavača s hrvatskih tržnica, prosvjednika protiv uvođenja fiskalinih blagajni, nastavilo se i danas. Okupljanje je započelo na Dolcu u 10 sati nakon čega se povorka uputila na Markov trg, predati Vladi svoje zahtjeve.

Slavno Linić ipak neće popustiti prosvjednicima. Kratko je komentirao prosvjede i zahtjeve prodavača. ”Moratorij nećemo dopustiti”, istaknuo je dodavši kako se za zakon znalo, u proceduri je posljednjih devet mjeseci i svi su imali dovoljno vremena za prilagodbu.

Naglasio je kako se zakonom o fiskalizaciji suzbija siva ekonomija te se od njega neće odustati. ”Ne vidim zašto bi odustali kad je primjerice kod ugostitelja promet skočio za 60%”, kazao je ministar financija ističući kako se iz toga vidi da je fiskalizacija opravdani potez.

Izjavio je kako je fiskalizacija u RH uvedena iz jednostavnog razloga, jer ”nema dovoljno kontrole nad prometom gotovine, a gdje god imamo velik gotovinski promet imamo i značajno veliku sivu ekonomiju”. Podsjetio je da je Ministarstvo financija prošle godine utvrdilo prijedlog fiskalizacije te utvrdilo da će se to odnositi na sve one djelatnosti u kojima se kreće gotovina.

”Izuzetaka nema”, rekao je Linić i dodao, ”zahtjevi mogu postojati, ali oni su u suprotnosti sa zakonom. Jer ako fiskalizacija ne ide na tržnice, onda ne treba niti ugostiteljima, liječnicima, odvjetnicima”.

[infopunkt 6912 2]

“Zakon je donesen krajem 2012., o njemu se sve zna već dugo, jasno su definirani rokovi, moratorija nema”, kazao je.

[infopunkt 6912 4]

Da podsjetimo, predstavnici tržnica te zakupaca i prodavača na tržnicama koji se protive fiskalizaciji predlažu tromjesečni moratorij za fiskalizaciju na tržnicama tijekom kojega bi se u suradnji s Ministarstvom finacija pronašlo rješenje tog problema. Najbolje rješenje bi bilo, izjavio je jednom prilikom predsjednik udruga hrvatskih tržnica Niko Pervan, uvođenje plaćanja “poreznog paušala po dužnome metru klupe na kojoj prodavači prodaju svoju robu na tržnici”. Iznio je tada i druge prijedloge, primjerice da se gotovinom više ne može trgovati na zelenim tržnicama, već samo virmanski, što bi spriječilo manipulacije.

Na pitanje hoće li biti rebalansa proračuna, Linić je rekao da ćemo o rebalansu raspravljati kada dođe vrijeme za raspravu o budžetima za 2015. i 2016. godinu.

“Poruka je vrlo jasna, godinu i pol dana čekanja, opraštanja i pogodovanja je završilo. Sva logika proračuna za 2014. bit će naplata od onih koji nisu izvršili svoje obveze”, naglasio je.

[infopunkt 6912 1]

Na pitanje, hoće li biti potrebno novo zaduživanje, odgovorio je kako će biti moguće određene korekcije u zdravstvu.

[infopunkt 6912 5]

”Trošarine na cigarete i motorna goriva je predmet koji će se često mijenjati tokom ove godine”, izjavio je pojasnivši kako će se to događati zbog usklađenja naših niskih trošarina sa EU.

[infopunkt 6912 6]

Prijedlog zakona o potrošačkim kreditima u ozračju je zaštite potrošača, a Linić je kazao kako ”neće više biti jednokratnog povrata”.

[infopunkt 6912 3]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.