Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Linić: Nema više stečaja! Oporavak tvrtke ili prodaja nekretnine

Tako je poručio ministar financija Slavko Linić na okruglom stolu “Restrukturiranje ili likvidacija?” u organizacije magazina Banka u skopu projekta “Financijska industrija i korporativno restrukturiranje”

Tako je poručio ministar financija Slavko Linić na okruglom stolu "Restrukturiranje ili likvidacija?" u organizacije magazina Banka u skopu projekta "Financijska industrija i korporativno restrukturiranje"

“Zakon o predstečajnoj nagodbi nije trenutno, nego trajno rješenje. Nema više suda, suca i stečajnog upravitelja. Ako je oporavak moguć, mora se ubrzati maksimalno, a ako nije nekretnina ide u prodaju. Stečaj je loše rješenje!”.

Tako je poručio ministar financija Slavko Linić na okruglom stolu “Restrukturiranje ili likvidacija?” u organizacije magazina Banka u skopu projekta “Financijska industrija i korporativno restrukturiranje”.

Unatoč činjenici da su novac dobivali od države, splitski Konstruktor nije učinio ništa konkretno da se izvuče iz loše situacije te stoga ide u stečaj. Zbog neodgovornog ponašanja za tu tvrtku više nema spasa.

Ministar je napomenuo kako ćemo do kraja godine imati stvarne podatke tko se bavi gospodarskom aktivnosti, a tko koristi tvrtku za izvlačenje novca.

Sud je do sada obrisao 20.000 subjekata, a očekuje se da će taj broj biti daleko veći. Trajni problem Hrvatske je nedovoljna kapitalizacija tvrtki.

Uskoro više


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.