Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić “oprao” neuspješne uprave javnih tvrtki [VIDEO]

“Uprave ti javnih poduzeća su neuspješne, ne znaju postaviti procese restrukturiranja, ali zato znaju naplatiti svoja ugovorna potraživanja s neumjesnim ugovorima za hrvatske prilike. Njihove plaće će ovisiti o rezultatima, a ne o tome koliko se tko u startu ukrca na državni proračun”

"Uprave ti javnih poduzeća su neuspješne, ne znaju postaviti procese restrukturiranja, ali zato znaju naplatiti svoja ugovorna potraživanja s neumjesnim ugovorima za hrvatske prilike. Njihove plaće će ovisiti o rezultatima, a ne o tome koliko se tko u startu ukrca na državni proračun”

Govoreći o reformama javnog sektora prije ulaska u Europsku uniju ministar financija Slavko Linić kritizirao je neuspješne uprave javnih tvrtki.

“Uprave ti javnih poduzeća su neuspješne, ne znaju postaviti procese restrukturiranja, ali zato znaju naplatiti svoja ugovorna potraživanja s neumjesnim ugovorima za hrvatske prilike”, poručio je Linić.

Zaključio je da kasnimo s procesima restrukturiranja u javnim poduzećima.

[infopunkt 6793 2]

“Ti procesi pokazuju prekomjerno trošenje novca na zaposlene i uprave, premala ulaganja na polju energetike i prometa. Upravljamo sredstvima na način da sve prebacujemo u javni dug, navikli smo da porezni obveznici plaćaju sve… 30-40 tvrtki smo stvorili da bi samo gubile novce! Toga u Europskoj uniji više nema”, naglasio je Linić.

[infopunkt 6793 3]

[infopunkt 6793 4]

Oštro je kritizirao uprave tih javnih tvrtki za koje kaže da znaju samo naplatiti svoja potraživanja neumjesnim ugovorima. “Uprave ti javnih poduzeća su neuspješne, ne znaju postaviti procese restrukturiranja, ali zato znaju naplatiti svoja ugovorna potraživanja s neumjesnim ugovorima za hrvatske prilike. Njihove plaće će ovisiti o rezultatima, a ne o tome koliko se tko u startu ukrca na državni proračun”, poručio je ministar financija.

[infopunkt 6793 6]

Dodao je da javna poduzeća moraju pridonijeti gospodarskom oporavku te kako je politika Vlade da sve ono što je tržišno mora biti privatizirano.

[infopunkt 6793 7]

“Svime ovime došli smo do 180 milijardi kuna javnog duga i kada dođemo do toga kako ih vratiti – nitko ne zna! Pa, vidjelo se to i na posljednjoj raspravi u Saboru, kad nas onda pitaju zašto prodajemo državnu imovinu, slušamo neodgovorne izjave”, dodao je Linić.

[infopunkt 6793 5]


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.