Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić: Povećavaju se brojevi blokiranih računa! [VIDEO]

“Minusima na tekućim računima su građani pokušavali rješavati svoje obveze. Odnos između građana i banaka je sada rezultirao promjenama u zakonu. Cilj nam je bio postići kvalitetne odnose”, rekao je ministar.

"Minusima na tekućim računima su građani pokušavali rješavati svoje obveze. Odnos između građana i banaka je sada rezultirao promjenama u zakonu. Cilj nam je bio postići kvalitetne odnose", rekao je ministar.

Vlada želi mijenjati Zakon o potrošačkom kreditiranju kako bi zaštitili građane.

Ministar financija Slavko Linić rekao je kako se Vlada ponovno nalazi pred potrebom da mijenjaju Zakon o potrošačkom kreditiranju.

Što se ovim zakonom jasno poručuje istaknuo je ministar financija: ”Mi kao Vlada preuzimamo odgovornost da ulazimo o odnos između građana i banaka”. Dodao je kako se banke pak mogu korektno ponašati ili će Vlada opet mijenjati zakon, ”i pet puta ako treba”, kako je istaknuo Linić.

[infopunkt 7195 3]

Linić je izjavio kako su se isplatili dugotrajni pritisci i razgovori s bankama te pravno tumačenje zakona o obveznim odnosima, koji govori, kako tvrdi ministar: ”Loš posao ne može pasti samo na jednu stranu”.

[infopunkt 7195 4]

Također je kazao kako ova Vlada ne obećava da će građanima isplaćivati kredite. ”Ne, to ne možemo obećati, jer da to obećamo morali bi posegnuti u džep drugim građanima”.

[infopunkt 7195 5]

“Oko 272.000 građana ima blokirane račune. Na žalost, mnogi od njih imaju i više računa te je preko 680.000 računa građana blokirano, a nepodmirene obveze se povećavaju”, rekao je Linić.

Dodao je kako je Vlada početkom ožujka ove godine počela s raspravom da bi promijenili Zakon o potrošačkom kreditiranju s povećanom zaštitom građana u tom dijelu.

Ministar je dodao kako se povećavaju brojevi blokiranih računa.

“Minusima na tekućim računima su građani pokušavali rješavati svoje obveze. Odnos između građana i banaka je sada rezultirao promjenama u zakonu. Cilj nam je bio postići kvalitetne odnose”, rekao je ministar.

Linić kaže kako je Vlada ocijenila nekorektnost bankarskog sustava, koji je povećao određene naknade pa čak i naknade koje nisu ugovorili s građanima.

”Slažem se da je devizna klauzula problem u Hrvatskoj”, rekao je ministar istaknuvši da istu ne treba dirati. Dodao je da rješenja postoje ali nisu tako jednostavna.

[infopunkt 7195 8]

Napetost u sabornici nakratko je “razbila” Martina Dalić, koja je obraćanje u ime Kluba HDZ-a iskoristila kako bi Liniću, uz poljubac, čestitala rođendan.

[infopunkt 7195 2]


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.