Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Linić: Zadržana dobit tvrtki smanjila proračunski prihod [VIDEO]

”To samo pokazuje da su svi isti kada su u pitanju prihodi države. Svi će plaćati i to neće moći izbjegavati, uključujući malverzacije, pogrešna tumačenja, a rezultata u tom dijelu poreznog nadzora i Porezne uprave će biti”, izjavio je ministar financija.

''To samo pokazuje da su svi isti kada su u pitanju prihodi države. Svi će plaćati i to neće moći izbjegavati, uključujući malverzacije, pogrešna tumačenja, a rezultata u tom dijelu poreznog nadzora i Porezne uprave će biti'', izjavio je ministar financija.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da je mogućnost reinvestiranja zadržane dobiti smanjila proračunske prihode, ali da se državna blagajna ipak puni prema planu.

„Proračun se puni kako je planirano, ali ipak, nešto veće iznenađenje je iznos zadržanih sredstava s obzirom na mogućnost neplaćanja poreza na dobit radi reinvestiranja“, rekao je Linić na ulasku na sjednicu Vlade.

Ta je mogućnost, prema njegovim riječima, imala negativni efekt na proračun veći od jedne milijarde kuna.

„To je jedno iznenađenje dobro za gospodarstvenike i nešto manje dobro za proračun“, rekao je Linić.

[infopunkt 7120 1]

Na pitanje je li zadovoljan radom Porezne uprave, Linić je odgovorio da ona ovih dana intenzivnije radi na kontroli velikih poreznih obveznika, što, kako je rekao, znači da se jednako tretiraju svi porezni obveznici. Upitan koliki je točno porezni dug Ine, kazao je da se radi o nešto manje od 140 milijuna kuna za 2009. godinu.

”Kada to naplatimo na redu je 2010., 2011. i 2012. godina”, naglasio je ministar i dodao kako to samo pokazuje da su svi isti kada su u pitanju prihodi države. ”Svi će plaćati i to neće moći izbjegavati, uključujući malverzacije, pogrešna tumačenja, a rezultata u tom dijelu poreznog nadzora i Porezne uprave će biti”, izjavio je.

[infopunkt 7120 2]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.