Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

LinkedInovo novo ruho, pravi redizajn tek slijedi

Iako je LinkedIn na mnogim, posebno zapadnim, tržištima najpopularnije mjesto za traženje novog posla, vodstvo želi da postane mnogo češće odredište svojim korisnicima.

Iako je LinkedIn na mnogim, posebno zapadnim, tržištima najpopularnije mjesto za traženje novog posla, vodstvo želi da postane mnogo češće odredište svojim korisnicima.

Nemali broj korisnika LinkedIna primijetio je ne samo novo sučelje svojih profila, već i redizajn najveće poslovne društvene mreže na svijetu. Nešto tamniji izgled uvođenjem nove navigacijske trake uozbiljio je LinkedIn kojeg, vjerojatno ćete i sami priznati, ne posjećujete baš tako redovito. LinkedIn Today ćete sad možda i primijetiti, ali potpun redizajn 3. društvene mreže vjerojatno ćemo čekati još barem nekoliko mjeseci, smatra Netokracija. S obzirom da LinkedIn postaje popularan alat za regrutiranje i u Hrvatskoj, redizajn bi vam trebao biti barem malo bitan.

LinkedIn Makeoverova Donna Serdula primijetila je redizajn još tijekom prošlog tjedna, a kao i drugi komentatori spominje očito: LinkedInov redizajn zasad je isključivo estetski. Funkcionalnost se ne mijenja, osim u tragovima, a čak i tad radi se prvenstveno o drugačijem prikazu postojećih informacija i podataka. LinkedIn odnedavno nije povezan ni s Twitterom, tako da bi vam se poslovni newsfeed mogao činiti nešto prazniji, a kako će ga popuniti još nije otkriveno.

LinkedIn je izuzetno popularan i uspješan internetski projekt, ali i dalje nije društvena mreža u maniri Facebooka i Twittera, jer ga korisnici ne koriste svakodnevno. Dok ga širom svijeta koristi preko 150 milijuna ljudi, u Hrvatskoj ga koristi više od 150 tisuća korisnika. Iako je LinkedIn na mnogim, posebno zapadnim, tržištima najpopularnije mjesto za traženje novog posla, vodstvo želi da postane mnogo češće odredište svojim korisnicima. Radi li se u ovom slučaju o testiranju ili sporom predstavljanju novog izgleda, LinkedIn nikome još nije potvrdio.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Koristeći podatke s LinkedIna i Burning Glass Institutea, Microsoft je analizirao oglase za poslove da detektira šest poslova za kojima postoji najveća potražnja.

Novosti

Sociolog Mark Granovetter skovao je izraz ‘snaga slabih veza’ koji označava fenomen pri kojemu se cjelokupne prijateljske mreže preklapaju što je jača bliskost između...

Edukacija

Kao i većina, sigurno i ti imaš aktivan Facebook ili Instagram korisnički račun. Pitanje zato glasi – jesi li i na LinkedIn-u?

Novosti

Vjerujemo da LinkedIn ne trebamo posebno predstavljati. 

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.