Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Porezi

Ljetna porezna akademija okupila brojne studente i renomirane predavače

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu šestu godinu zaredom održana je Ljetna porezna akademija za studente završnih godina diplomskih studija.

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu šestu godinu zaredom održana je Ljetna porezna akademija za studente završnih godina diplomskih studija. U sklopu programa jedinstvene akademije, studenti zainteresirani za teme kao što su strateško planiranje i financije, imali su priliku slušati o najnovijim trendovima s naglaskom na porezne politike Europske Unije. Akademija je organizirana od 4. do 8. srpnja zahvaljujući suradnji konzultantsko-revizorske tvrtke EY i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a studenti koji su sudjelovali, uz ostvarena 2 ECTS boda, dobili su i priliku za potencijalnu studentsku praksu u EY-u Hrvatska.

Ulaganje u razvoj akademske zajednice

Za studente koji su na Ljetnoj poreznoj akademiji sudjelovali potpuno besplatno, EY i Ekonomski fakultet organizirali su u pet dana ukupno 30 školskih sati predavanja i radionica koje su održali ugledni domaći i inozemni predavači te stručnjaci iz područja poreza i financija. Studenti ekonomije, ali i zainteresirani s drugih fakulteta i sveučilišta, tako su šestu godinu zaredom imali prilike proširiti i nadopuniti vlastita saznanja o poreznim praksama, a posebice onima koje uređuje Europska unija. Više od 30 studenata, važne kompetencije iz područja poreza i financija steklo je uz dinamične rasprave na interaktivnim radionicama i uz konkretne primjere iz poslovnog svijeta i aktualne studije slučaja.

Ljetna porezna akademija kroz godine se etablirala kao ključna platforma za stjecanje znanja studenata koje zanimaju financije i porezi u međunarodnom okruženju. Ususret konverziji hrvatske ekonomije na valutu Europske unije, posebno je važno da mladi ljudi – budući stručnjaci – svoje kompetencije razvijaju u kontekstu ustaljenih praksi te obavezujućih poreznih i financijskih odredbi EU-a. Stoga je ideja Akademije, ne samo mladima približiti zahtjevan svijet financija i oporezivanja, nego ih i potaknuti na promišljanje o trendovima i novostima koje očekuju Hrvatsku, te im kroz druženje s kolegama studentima i vodećim stručnjacima, pružiti priliku za profesionalni razvoj“, naglasila je Maša Šarić, partnerica u Odjelu poreznog savjetovanja u EY-u Hrvatska.

Sve veći interes mladih za praktičnim znanjima

Značajan interes studenata različitih studijskih programa koji su prisustvovali Akademiji, svjedoči o rastućem zanimanju mladih za složene financijske teme koje pokrivaju i regulative Europske unije.  

„Od samog početka ove Akademije ideja je bila približiti konzultanta kao poslodavca našim studentima i vjerujem da smo u tome uspjeli. Porezno savjetovanje je specifičan segment na koji se gledalo kao na nešto nepopularno jer su u svijetu financija uvijek svi htjeli biti bankari ili brokeri. EY nam dovodi ne samo domaće, već i strane predavače i kolege koji prezentiraju praktična i aktualna znanja iz područja poreza koji se dotiču ne samo ekonomske, već i pravne struke, pogotovo u kontekstu tržišta europske unije koje je izuzetno kompleksno“, istaknuo je dr. sc. Hrvoje Šimović, redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu i jedan od voditelja programa ispred Ekonomskog fakulteta.

Renomirani predavači s višegodišnjim međunarodnim iskustvom

Unaprjeđenje kompetencija i vještina studenata te njihovo povezivanje sa stručnjacima, što doprinosi razvoju profesionalne i akademske izvrsnosti u Hrvatskoj, krajnji su cilj pomno koncipiranog programa Ljetne porezne akademije.

Vasil Milev, menadžer u EY-u Hrvatska i jedan od organizatora Ljetne porezne akademije istaknuo je: „Iznimno sam sretan i ponosan na uspjeh Akademije. Na sada već šestom izdanju smo ponovno imali priliku upoznati mlade talentirane ljude kojima smo približili profesiju poreznog savjetovanja. Okupili smo akademske stručnjake te naše porezne stručnjake, ne samo iz Hrvatske, već i iz drugih zemalja, kako bismo mladim ljudima pokazali da porezno savjetovanje nije samo ubacivanje brojeva u porezne prijave, već puno šire od toga – nešto što je inspirativno i što bi moglo postati dobra karijera.“

Ove su godine predavanja održali stručnjaci iz Njemačke, Bugarske, Grčke i susjedne Bosne i Hercegovine, a svoja su iskustva neizostavno podijelili i domaći stručnjaci. Prijavljeni studenti tako su imali priliku slušati predavanja dr. sc. Lejle Lazović-Pita s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu, a predavanja su održali i stručnjaci iz europskih ureda EY-a prof. dr. Klaus von Brocke (Njemačka), Viktor Mitev (Bugarska), Konstantina Galli (Grčka), kao i Božidar Kutleša, ravnatelj Porezne uprave.

Pored produktivnih radionica i predavanja, EY perspektivnim studentima svake godine nudi priliku za pristupanje selekcijskom procesu u EY-u, a oni najuspješniji dobivaju jedinstvenu priliku za stručnu praksu u ovoj kompaniji što ujedno gradi i mogućnost za trajno zaposlenje.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.