Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ljutit Milanović tražio Poslovnik, branio Leku pa napustio sabornicu

Nikad se nije dogodilo da se ovako zloupotrebljava Sabor i omalovažava predsjednika Sabora. SDP je ovu kampanju pretvorio u bitku crnokošuljaša i partizana, jer im to odgovara zbog gospodarske situacije, kazao je Jandroković. Milanović je optužio HDZ da da u kampanji za europske izbore koristi javne ustanove. Ustao se i izašao iz sabornice.

Nikad se nije dogodilo da se ovako zloupotrebljava Sabor i omalovažava predsjednika Sabora. SDP je ovu kampanju pretvorio u bitku crnokošuljaša i partizana, jer im to odgovara zbog gospodarske situacije, kazao je Jandroković. Milanović je optužio HDZ da da u kampanji za europske izbore koristi javne ustanove. Ustao se i izašao iz sabornice.

Saborska sjednica počela je danas burnim aktualnim prijepodnevom. Kao i svaki put, sukobili su se oporba i vladajući. Situacija je kulminirala premijerovim odlaskom iz sabornice.

Milanović HDZ-ovcima: Kaj ste nervozni?

Premijer se, iako nije dobio riječ, oglasio nakon što je pitanje ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku (koji nije bio prisutan u Saboru) postavio Đuro Popijač (HDZ). U tom su trenutku u sabornici počeli galamiti, a predsjednik Sabora Josip Leko poručio je premijeru da sjedne, javlja HRT. Naime, postavljajući pitanje Popijač se, kao i nekoliko HDZ-ovaca prije, nije ustručavao naglasiti katastrofalno stanje hrvatskoga gospodarstva. Premijera je to razljutio i ‘uzeo je riječ’. Ovo je politička debata, a ne cirkus. Ovo je čista manipulacija. Dajte mi Poslovnik, kazao je premijer dok mu je Leko ponavljao: Sjedni, Zorane! Zorane, molim te. Dobit ćeš priliku!

I tako je, prema Poslovniku, na pitanje upućeno ministru gospodarstva odgovorio njegov zamjenik Joško Puljiz. Odgovor na pitanje postavljeno Vrdoljaku Popijač će dobiti pisanim putem. U nastavku rasprave javio se Gordan Jandroković. Nikad se nije dogodilo da se ovako zloupotrebljava Sabor i omalovažava predsjednika Sabora. SDP je ovu kampanju pretvorio u bitku crnokošuljaša i partizana, jer im to odgovara zbog gospodarske situacije, kazao je Jandroković. Milanović je optužio HDZ da da u kampanji za europske izbore koristi javne ustanove. Ustao se i izašao iz sabornice.

Karamarko: Milanović gubi živce

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko optužio je Milanovića za osobno dezavuiranje saborskih zastupnika, a predsjednika Sabora Josipa Leku da ‘vrijeđa Hrvatski sabor, ‘jer je mali asistent i statist u predstavama koje aranžira Milanović’. Milanović ne zna odgovoriti na pitanje, intervenira u saborski Poslovnik, vrijeđa, gubi živce, ne može se kontrolirati i to nije u redu, rekao je Karamarko novinarima. Apelirao je ‘da se lopta spusti na zemlju’. Dodao je da je spreman ‘i spavati u Saboru ako će to podići gospodarstvo’, ali da je premijer ‘dužan reći nešto javnosti, a ne prodavati kvaziintelektualizam i nervozu’.

Vladina Služba za odnose s javnošću priopćila je da je premijer u Saboru odgovorio na sva pitanja koja su mu trebala biti upućena te je sabornicu napustio zbog drugih unaprijed dogovorenih obveza.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.