Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ljutit Milanović tražio Poslovnik, branio Leku pa napustio sabornicu

Nikad se nije dogodilo da se ovako zloupotrebljava Sabor i omalovažava predsjednika Sabora. SDP je ovu kampanju pretvorio u bitku crnokošuljaša i partizana, jer im to odgovara zbog gospodarske situacije, kazao je Jandroković. Milanović je optužio HDZ da da u kampanji za europske izbore koristi javne ustanove. Ustao se i izašao iz sabornice.

Nikad se nije dogodilo da se ovako zloupotrebljava Sabor i omalovažava predsjednika Sabora. SDP je ovu kampanju pretvorio u bitku crnokošuljaša i partizana, jer im to odgovara zbog gospodarske situacije, kazao je Jandroković. Milanović je optužio HDZ da da u kampanji za europske izbore koristi javne ustanove. Ustao se i izašao iz sabornice.

Saborska sjednica počela je danas burnim aktualnim prijepodnevom. Kao i svaki put, sukobili su se oporba i vladajući. Situacija je kulminirala premijerovim odlaskom iz sabornice.

Milanović HDZ-ovcima: Kaj ste nervozni?

Premijer se, iako nije dobio riječ, oglasio nakon što je pitanje ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku (koji nije bio prisutan u Saboru) postavio Đuro Popijač (HDZ). U tom su trenutku u sabornici počeli galamiti, a predsjednik Sabora Josip Leko poručio je premijeru da sjedne, javlja HRT. Naime, postavljajući pitanje Popijač se, kao i nekoliko HDZ-ovaca prije, nije ustručavao naglasiti katastrofalno stanje hrvatskoga gospodarstva. Premijera je to razljutio i ‘uzeo je riječ’. Ovo je politička debata, a ne cirkus. Ovo je čista manipulacija. Dajte mi Poslovnik, kazao je premijer dok mu je Leko ponavljao: Sjedni, Zorane! Zorane, molim te. Dobit ćeš priliku!

I tako je, prema Poslovniku, na pitanje upućeno ministru gospodarstva odgovorio njegov zamjenik Joško Puljiz. Odgovor na pitanje postavljeno Vrdoljaku Popijač će dobiti pisanim putem. U nastavku rasprave javio se Gordan Jandroković. Nikad se nije dogodilo da se ovako zloupotrebljava Sabor i omalovažava predsjednika Sabora. SDP je ovu kampanju pretvorio u bitku crnokošuljaša i partizana, jer im to odgovara zbog gospodarske situacije, kazao je Jandroković. Milanović je optužio HDZ da da u kampanji za europske izbore koristi javne ustanove. Ustao se i izašao iz sabornice.

Karamarko: Milanović gubi živce

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko optužio je Milanovića za osobno dezavuiranje saborskih zastupnika, a predsjednika Sabora Josipa Leku da ‘vrijeđa Hrvatski sabor, ‘jer je mali asistent i statist u predstavama koje aranžira Milanović’. Milanović ne zna odgovoriti na pitanje, intervenira u saborski Poslovnik, vrijeđa, gubi živce, ne može se kontrolirati i to nije u redu, rekao je Karamarko novinarima. Apelirao je ‘da se lopta spusti na zemlju’. Dodao je da je spreman ‘i spavati u Saboru ako će to podići gospodarstvo’, ali da je premijer ‘dužan reći nešto javnosti, a ne prodavati kvaziintelektualizam i nervozu’.

Vladina Služba za odnose s javnošću priopćila je da je premijer u Saboru odgovorio na sva pitanja koja su mu trebala biti upućena te je sabornicu napustio zbog drugih unaprijed dogovorenih obveza.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.