Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Lorencin: Povećat ćemo boravišnu pristojbu za dvije kune

Ministar turizma Darko Lorencin najavio je da bi se u iduća dva tjedna mogla donijeti odluka o povećanju boravišne pristojbe od dvije kune od 2015. godine.

Ministar turizma Darko Lorencin najavio je da bi se u iduća dva tjedna mogla donijeti odluka o povećanju boravišne pristojbe od dvije kune od 2015. godine.

“Sada je iznos boravišne pristojbe po danu najveći mogući sedam kuna i razmatramo mogućnost povećanja za maksimalno dvije kune, to jest do devet kuna. Ali to bi povećenje bilo u fazama jer nam sav novac nije odmah potreban već ćemo to postupno raditi”, rekao je Lorencin u Radmanovim mlinicama u blizini Omiša, gdje je sudjelovao u vježbama Hrvatske gorske službe spašavanja kojima se predstavljaju mogućnosti Hrvatske u razvoju pustolovnog turizma na stijenama, kanjonima i divljim vodama.

Objasnio je kako je provjerom iznosa boravišne pristojbe koju turisti plaćaju u drugim mediteranskim zemljama utvrđeno da su u tim zemljama te pristojbe “znatno veće” no u Hrvatskoj.

“U Hrvatskoj ta cijena nije korigirana 15 godina, a s druge strane ‘podižemo’ destinacijski menadžment, za što nam je potreban novac“, kazao je Lorencin.

Ističe i kako je boravišnu pristojbu potrebno povećati za konkretne stvari te da će se od nje poticati razne manifestacije kako bi se povećala atraktivnost turističkih odredišta.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.