Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Loša banka preuzima toksičnu imovinu za spas španjolskih banaka

Toksična imovina, čija se vrijednost procjenjuje na 200 milijardi eura, biti će izdvojena iz bilanci banaka i njome će upravljati nova agencija

Toksična imovina, čija se vrijednost procjenjuje na 200 milijardi eura, biti će izdvojena iz bilanci banaka i njome će upravljati nova agencija

Španjolski ministar gospodarstva najavio je da će vlada usvojiti uredbu kako bi utrla put osnivanju agencije za upravljanje toksičnom imovinom zbog koje su mnoge španjolske banke zatražile pomoć Europske unije.

Toksična imovina, čija se vrijednost procjenjuje na 200 milijardi eura, biti će izdvojena iz bilanci banaka i njome će upravljati nova agencija, takozvana ‘loša banka’.

Ministar Luis de Guindos u nedjelju je u intervjuu za list ABC kazao da uredba biti usvojena 24. kolovoza.

EU će osigurati do 100 milijardi eura za banke opterećene nenaplativim zajmovima, zaplijenjenim nekretninama i ostalom imovinom koja se našla na udaru kolapsa španjolskog tržišta nekretnina.

Procjenjuje se da pomoć neće biti potrebna vodećim španjolskim bankama, poput Banco Santandera.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.