Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

M+ Grupa preuzela 51% softverske kompanije Bulb

Nova strateška suradnja vrijedna 7 milijuna eura temelj je ubrzanog razvoja tehnologija umjetne inteligencije i strojnog učenja te prisutnosti na globalnim tržištima.

Financial,Stock,Market,Graph,On,Technology,Abstract,Background

M+ Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) objavila je stratešku suradnju s društvom Bulb d.o.o. iz Zagreba, softverskom kompanijom koja se kroz proteklih 15 godina pozicionirala kao regionalni lider u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom. M+ Grupa će preko svoje tvrtke kćeri Meritus upravljanje d.o.o. steći 51 posto vlasničkih prava nad društvom Bulb d.o.o. Vrijednost udjela koje stječe M+ Grupa procjenjuje se na 7 milijuna eura.

Bulb d.o.o. je društvo koje su 2006. godine osnovali Vedran Rezar i Neven Stipčević, a njegovi dugogodišnji klijenti su vodeći telekom operateri iz ovog dijela Europe. Bulbova softverska platforma Cempresso omogućila je novi inovativni koncept automatizacije rada korisničke podrške i komunikacije s klijentima, temeljem čega je Bulb prepoznat kao vodeća kompanija u regiji u domeni automatizacije i digitalizacije procesa te korisničkog iskustva. S oko 70 zaposlenih, Bulb d.o.o. ostvaruje godišnji prihod na razini 3 milijuna eura. „Uvjereni smo da će strateška suradnja Bulba i M+ Grupe rezultirati značajnim ubrzanjem razvoja Bulba. Kroz protekli period Bulb je na regionalnom tržištu stekao snažne reference kao tvrtka koja isporučuje napredna i pouzdana softverska rješenja iz CEM segmenta. Strateška suradnja s M+ Grupom, osim dodatnog financiranja razvojnih aktivnosti, omogućit će nam pristup internacionalnim tržištima, kao i direktan pristup do preko 260 postojećih klijenata na 58 svjetskih tržišta na kojima djeluje M+ Grupa. Cilj prema kojem idemo u ovome trenutku je da u periodu od narednih tri do pet godina, osim značajnog rasta prihoda, Bulb postane snažna internacionalna softverska kompanija koja se ubraja među lidere u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom“, rekao je Vedran Rezar, direktor kompanije Bulb.

Nova strateška suradnja potvrđuje status M+ Grupe kao najvećeg nezavisnog pružatelja BPTO usluga (Business Process and Information Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) u srednjoj i istočnoj Europi i Maloj Aziji. South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) pod vodstvom Jure Mikuža već je uložio značajna sredstva u Bulb dok je londonski fond Mid Europa Partners postao značajan ulagač u M+ Grupu s ciljem globalizacije poslovanja i liderstva u primjeni novih tehnologija. M+ Grupa pomaknula je granice u segmentu eksternalizacije poslovnih procesa i usluga uvođenjem umjetnih inteligencija (AI) u korisničku i tehničku podršku te korištenjem strojnog učenja (ML – machine learning), robotske automatizacije procesa (RPA – robotic process automation) te prediktivne analitike (predictive analytics). U M+ grupi ovim će se dodatno ubrzati rast udio prihoda od kompanija (Calyx, Bulb, Geomant) koje djeluju u segmentu IT-ja s fokusom na umjetnu inteligenciju, strojno učenje i robotsku automatizaciju procesa. „M+ Grupa se i ovom transakcijom potvrdila kao najbrže rastuća kompanija za eksternalizaciju poslovnih procesa i tehnologije u srednjem i istočnom dijelu Europe i Male Azije. Za investiciju u Bulb odlučili smo se temeljem mogućnosti tog društva na području softvera za korisničko iskustvo i digitalne komunikacije. To je prirodno partnerstvo jer će proizvodi i usluge koje nudi Bulb poboljšati poslovanje i ponudu M+ Grupe, dok će Bulb imati koristi od kritične mase i tržišnog uvida vodećeg BPTO operatera. Daljnje ulaganje u razvojne mogućnosti i proizvode će društvu Bulb omogućiti isporuku još ambicioznijih rješenja na korist svih postojećih i novih korisnika.“, rekao je Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ Grupe.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.