Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Mađarski BDP niži za 6,3 posto u 2009. godini

Mađarski bruto domaći proizvod (BDP) smanjio se u prošloj godini za 6,2 posto ako se uzme u obzir broj neradnih dana, pokazali su preliminarni podaci objavljeni u petak.

Mađarski bruto domaći proizvod (BDP) smanjio se u prošloj godini za 6,2 posto ako se uzme u obzir broj neradnih dana, pokazali su preliminarni podaci objavljeni u petak.

Podaci koji ne uzimaju u obzir broj neradnih dana bili su nešto lošiji, pokazujući pad BDP-a u prošloj godini za 6,3 posto, objavila je državna agencija za statistiku KSH.

Mađarsko gospodarstvo oslanja se u velikoj mjeri na izvoz te ga je kriza snažno pogodila zbog pada potražnje na važnim tržištima poput onog njemačkog.

U četvrtom tromjesečju BDP je pao za 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije ali je u odnosu na treće tromjesečje bi manji za samo 0,4 posto, pokazujući da je recesija dotaknula dno.

Ove godine BDP još niži

Gospodarske aktivnosti smanjit će se u ovoj godini za dodatnih 1,0 posto da bi u 2011. ponovno počele rasti, prognozirala je Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) sa sjedištem u Parizu u istraživanju objavljenom u četvrtak.

Mađarska je vlada u aktualnim prognozama predvidjela osjetno blaži pad u ovoj godini, u visini 0,3 posto. Statistička agencija objavit će detaljnije podatke za četvrto tromjesečje 10. ožujka.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

U utorak, 24. siječnja 2023. godine potpisan je novi Kolektivni ugovor za sve zaposlenike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof.

Ekonomija

Stanje internetske trgovine u modnom sektoru potrebno je promatrati u kontekstu cjelokupne geopolitičke situacije koja je utjecala na sve industrije i različite poslovne aspekte.

Edukacija

Cilj okruglog stola je educiranje cjelokupne hrvatske poslovne zajednice o mogućnostima koje intelektualno vlasništvo nudi poduzećima temeljenim na znanju i inovacijama te u kreativnim...

Ekonomija

Donosimo vam pet jednostavnih biznis ideja koje bi vam mogle donijeti dodatnu zaradu.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.