Mali poduzetnici u Hrvatskoj sve više prepoznaju važnost digitalne transformacije

Digitalna transformacija je od trendi pojma postala dio svakodnevice, a proizvodi i usluge postali su dostupni na dlanu svima. Osim na zdravstvo, logistiku i automobilsku industriju digitalna transformacija utječe na aspekte ugostiteljstva i turizma iz perspektive korisnika i pružatelja usluge. Prema procjenama vrijednost digitalne ekonomije u Hrvatskoj će se do 2025. godine povećati četiri puta.

U Hrvatskoj se digitalna transformacija uglavnom provodi parcijalno što znači da tvrtke uvode nove tehnologije, ali ne mijenjaju svoje poslovne modele u skladu s njima. No, bez obzira na to ipak postoje tvrtke koje su uspješno provele digitalnu transformaciju i u posljednje vrijeme ih je sve više, od malih do velikih poduzeća različitih industrija.

Sektor turizma predstavlja primjer kako rano usvajanje digitalne transformacije u poslovanju može kroz nekoliko godina rezultirati uspješnim rezultatima. Iz perspektive tvrtki, digitalna prilagodba je prijeko potreban uvjet da i dalje budu konkurentne te odgovore na stalno rastuće zahtjeve suvremenih turista. Jedan od važnijih trendova u digitalnoj transformaciji je svakako trend personalizacije sadržaja i ponude.

Izvrsni rezultati zahvaljujući inovativnosti i digitalnoj transformaciji

Mali obiteljski kamp Polidor u istarskoj Funtani od svojeg otvorenja 2015. godine bilježi izvrsne rezultate zahvaljujući inovativnosti ponude i digitalnoj transformaciji poslovanja. Kroz vlastitu digitalnu transformaciju iz godine u godinu podižu razinu usluga od sustava naplate i registracije gostiju do kvalitetnih marketinških strategija koje, osim stranih, sve više privlače i domaće goste.

Polidor je posljednjih nekoliko godina proglašen najboljim kampom u više kategorija, a neprestanim ulaganjem i popratnim sadržajima koje nude prate svjetske turističke trendove čime su riješili problem sezonalnosti.

Istarski kamp jedan je od uspješnih primjera iz prakse koji je 5. veljače u Laubi na konferenciji Digitalna (R)evolucija 3.0 pokazao kako provesti digitalnu transformaciju u poslovanju te time ostvariti izvrsne rezultate. Digitalna (R)evolucija je najposjećenija konferencija HUP-ICT Udruge te ju je ove godine posjetilo čak više od 600 digitalnih entuzijasta koji su iskoristili jedinstvenu priliku za razmjenu znanja i iskustva te kvalitetan networking. Namjera Digitalne (R)evolucije 3.0 bila je ohrabriti i druge poduzetnike da prepoznaju prilike i prednosti koje donosi digitalna transformacija te da uvedu nove organizacijske modele omogućava tehnologija.

Podijeli

Odgovori

Top