Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Maras dodijelio potpore od tri milijuna kuna [VIDEO]

”Uz relativno mali novac, koji izdvajamo iz državnog budžeta, dobivamo veliku korist”, istaknuo je ministar Gordan Maras.

''Uz relativno mali novac, koji izdvajamo iz državnog budžeta, dobivamo veliku korist'', istaknuo je ministar Gordan Maras.

U sklopu programa poticanja poduzetništva i obrta ministar Gordan Maras iz državnog je proračuna dodijelio 3 milijuna i 200 tisuća kuna razvojnim agencijama i poduzetničkim centrima.

Novac je namijenjen za 29 razvojnih agencija i poduzetničkih centara u cijeloj Hrvatskoj. Svojim programima trebali bi pomoći u radu mnogim poduzetnicima i obrtnicima.

”Uz relativno mali novac, koji izdvajamo iz državnog budžeta, dobivamo veliku korist”, istaknuo je.

[infopunkt 7220 2]

[infopunkt 7220 3]

Maras je rekao kako je ovaj put većina projekata iz Slavonije, odnosno najviše novca ide u pet slavonskih županija.

”Bile su 43 prijave, 37 ih je prošlo administrativnu provjeru, a 29 potpora je podijeljeno. U budžetu od 3 milijuna i 200.000 kuna najniža potpora je iznosila 75.000 kuna, najviša 150.000, a prosječna 110.000 kuna”, kazao je Maras.

[infopunkt 7220 4]

Ministar je upitao: ”Zašto ne bi za godinu ili dvije poduzetnici imali mogućnost plaćati usluge razvojnim agencijama, poduzetničkim centrima te umjesto obvezne članarine u HOK-u i HGK-u taj novac preusmjerili onima koji s njim svaki dan intenzivno rade?”.

[infopunkt 7220 5]

Početkom tjedna obrtnici su napali ministra poručivši mu da u njegovom mandatu još nema nikakvih rezultata te da obrtništvo proživljava do sada najtežu krizu.

“Obrtnička komora prima preko 100 milijuna kuna obaveznog članstva ili gospodarska komora skoro 3oo milijuna kuna obaveznog članstva, onda vidite koliki je tu nesrazmjer u onome što se izdvaja”, poručio je Maras.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.