Maras: HDZ ne predlaže gospodarska rješenja! [VIDEO]

Maras: HDZ ne predlaže gospodarska rješenja! [VIDEO]

“Malo mi neuvjerljivo zvuči poziv na konsenzus, a protiv svega si. To govori samo za sebe, protiv svega si, a ništa nisi predložio u dvije godine. Ne znam na koji konseznus oni misle. Vjerovatno o gospodarstvu, ali ne vidim njihove prijedloge pa se ne možemo ni očitovati”, kazao je Maras odgovarajući na upit novinara kako komentira kritike upućene Vladi na današnjem HDZ-ovom prvom svehrvatskom gospodarskom forumu s kojeg su pozvali i na nacionalni konsenzus svih političkih stranaka jer više nema vremena za čekanje.

Što se tiče nacionalnog konsenzusa imaju ga priliku prakticirati svaki dan, kazao je Maras.

“Mogu podržati naš proračun, naše zakone i pozivam ih da podrže u Saboru naša kvalitetna rješenja. Uvjeren sam da ima nešto što bi i njima bilo prihvatljivo, ako su iskreni. Jer nemoguće je da kao opozicija glasate protiv svega, a da pozivate na konsenzus”, rekao je Maras.

Istaknuo je i kako će se na gospodarski program HDZ-a moći referirati kada ga predstave. “Do sada je gospodarski program HDZ-a bio kao ‘jeti’, svi pričaju o njemu, a nitko ga nije vidio. Danas će vjerovatno nešto reći, ali skeptičan sam prema ljudima koji su već imali mogućnost pokazati što znaju, a pokazali su da ne znaju”, rekao je Maras.

Pritom je kao autore programa HDZ-a spomenuo bivše ministre Martinu Dalić i Domagoja Ivana Miloševića, kao i Đuru Njavru, koji je prema Marasovim riječima, idealan kandidat ako se HDZ želi vratiti gospodarskoj politici iz 90-tih, ekonomskoj politici i privatizaciji koja je obilježila 90-te i stvaranje 200 najbogatijih familija u Hrvatskoj.

Vidim i da je Tomislav Karamarko čak posebno pozdravio premijere iz 90-tih, znači pohvalio je tu gospodarsku politiku privatizacije i najveće pljačke Hrvatske, kazao je Maras koji je uvjeren da, “ako je to politika HDZ-a, onda to građani neće prepoznati”.

[infopunkt 7558 9]

Napominjući kako HDZ-ovu timu još samo nedostaju Ivan Šuker i Đuro Popijač, Maras je rekao kako onda HDZ nudi ono što nije uspjelo u prošlosti. Ne vidim ništa novo, ali dopuštam da će danas biti nešto rečeno pa ćemo oko toga razgovarati, kaže Maras.

[infopunkt 7558 4]

Podijeli

Odgovori

Top