Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Marko Škreb glavni ekonomist PBZ-a odlazi na novu dužnost u MMF

Svojim velikim iskustvom i stručnošću dr. Škreb je na mjestu glavnog ekonomiste i stratega PBZ-a u proteklih sedam godina dao značajan doprinos u ostvarenju uspješnih poslovnih rezultata Banke i PBZ Grupe.

Svojim velikim iskustvom i stručnošću dr. Škreb je na mjestu glavnog ekonomiste i stratega PBZ-a u proteklih sedam godina dao značajan doprinos u ostvarenju uspješnih poslovnih rezultata Banke i PBZ Grupe.

Dr. Marko Škreb, dugogodišnji  glavni  ekonomist i strateg u Privrednoj banci Zagreb odlazi na novu funkciju u Međunarodni monetarni fond (MMF) kao savjetnik za monetarne sustave i platni promet u Accru u Gani u sklopu novovootvorenog  Centra AFRITAC West II.

Afrički regionalni centri tehničke pomoći su dio MMF-ove inicijative podizanja stručnih kapaciteta u Africi i počeli su se razvijati 2002. godine te pored MMF-a blisko surađuju sa Afričkom razvojnom bankom i brojnim zemljama donorima.

dr. Marko Škreb od 2007. godine obnašao je funkciju  glavnog ekonomista i stratega u Privrednoj banci Zagreb. Prije toga radio je kao konzultant MMF-a u  središnjim bankama: Albanije, Bosne i Hercegovine i  Kosova a sudjelovao je u brojnim misijama MMF-a i Svjetske banke po svijetu, te je godinu dana radio u Washingtonu DC. Radio je u Hrvatskoj narodnoj banci, prvo kao direktor direkcije istraživanja i statistike a zatim i kao guverner banke (od 1996. do 2000.). Do 1996. godine radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

“Svojim velikim iskustvom i stručnošću dr. Škreb je na mjestu glavnog ekonomiste i stratega PBZ-a u proteklih sedam  godina dao značajan doprinos u ostvarenju uspješnih poslovnih rezultata Banke i PBZ Grupe. Pod njegovim vodstvom su unaprjeđene aktivnosti  Ureda Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje, poboljšana je kvaliteta i proširen dijapazon ekonomskih analiza,  makroekonomskih projekcija za Hrvatsku i svijet te prognoza bankarskog sektora koje su redovito objavljivane u sklopu PBZ tjednih analiza.  Za istaknuti je također i njegov velik doprinos i  osobni angažman  u sudjelovanju i razvoju različitih informativno-edukativnih sadržaja i inicijativa namijenjenih ne samo interno zaposlenicima već i klijentima Banke, osobito malim i srednjim poduzetnicima. Iznimno nam  je drago što je  dr. Marko Škreb bio dio tima PBZ Grupe i ponosni smo što jedan tako vrstan stručnjak i profesionalac iz PBZ-a odlazi na vrlo izazovnu funkciju u sklopu MMF-a te mu želimo puno uspjeha u budućem radu”.

Ured Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje PBZ-a  preuzima mr.sc. Ivana Jović.

Ivana Jović u PBZ-u je od 2004. godine, prvo je radila kao viši ekonomist, a zatim kao pomoćnik izvršnog direktora u  Uredu Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje.

Karijeru je započela u Ministarstvu financija RH, a prije dolaska u PBZ radila je  u Uredu Svjetske banke u Zagrebu te u Delegaciji Europske Komisije u Zagrebu. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.