Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Marko Škreb glavni ekonomist PBZ-a odlazi na novu dužnost u MMF

Svojim velikim iskustvom i stručnošću dr. Škreb je na mjestu glavnog ekonomiste i stratega PBZ-a u proteklih sedam godina dao značajan doprinos u ostvarenju uspješnih poslovnih rezultata Banke i PBZ Grupe.

Svojim velikim iskustvom i stručnošću dr. Škreb je na mjestu glavnog ekonomiste i stratega PBZ-a u proteklih sedam godina dao značajan doprinos u ostvarenju uspješnih poslovnih rezultata Banke i PBZ Grupe.

Dr. Marko Škreb, dugogodišnji  glavni  ekonomist i strateg u Privrednoj banci Zagreb odlazi na novu funkciju u Međunarodni monetarni fond (MMF) kao savjetnik za monetarne sustave i platni promet u Accru u Gani u sklopu novovootvorenog  Centra AFRITAC West II.

Afrički regionalni centri tehničke pomoći su dio MMF-ove inicijative podizanja stručnih kapaciteta u Africi i počeli su se razvijati 2002. godine te pored MMF-a blisko surađuju sa Afričkom razvojnom bankom i brojnim zemljama donorima.

dr. Marko Škreb od 2007. godine obnašao je funkciju  glavnog ekonomista i stratega u Privrednoj banci Zagreb. Prije toga radio je kao konzultant MMF-a u  središnjim bankama: Albanije, Bosne i Hercegovine i  Kosova a sudjelovao je u brojnim misijama MMF-a i Svjetske banke po svijetu, te je godinu dana radio u Washingtonu DC. Radio je u Hrvatskoj narodnoj banci, prvo kao direktor direkcije istraživanja i statistike a zatim i kao guverner banke (od 1996. do 2000.). Do 1996. godine radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

“Svojim velikim iskustvom i stručnošću dr. Škreb je na mjestu glavnog ekonomiste i stratega PBZ-a u proteklih sedam  godina dao značajan doprinos u ostvarenju uspješnih poslovnih rezultata Banke i PBZ Grupe. Pod njegovim vodstvom su unaprjeđene aktivnosti  Ureda Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje, poboljšana je kvaliteta i proširen dijapazon ekonomskih analiza,  makroekonomskih projekcija za Hrvatsku i svijet te prognoza bankarskog sektora koje su redovito objavljivane u sklopu PBZ tjednih analiza.  Za istaknuti je također i njegov velik doprinos i  osobni angažman  u sudjelovanju i razvoju različitih informativno-edukativnih sadržaja i inicijativa namijenjenih ne samo interno zaposlenicima već i klijentima Banke, osobito malim i srednjim poduzetnicima. Iznimno nam  je drago što je  dr. Marko Škreb bio dio tima PBZ Grupe i ponosni smo što jedan tako vrstan stručnjak i profesionalac iz PBZ-a odlazi na vrlo izazovnu funkciju u sklopu MMF-a te mu želimo puno uspjeha u budućem radu”.

Ured Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje PBZ-a  preuzima mr.sc. Ivana Jović.

Ivana Jović u PBZ-u je od 2004. godine, prvo je radila kao viši ekonomist, a zatim kao pomoćnik izvršnog direktora u  Uredu Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje.

Karijeru je započela u Ministarstvu financija RH, a prije dolaska u PBZ radila je  u Uredu Svjetske banke u Zagrebu te u Delegaciji Europske Komisije u Zagrebu. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.