Marko Škreb glavni ekonomist PBZ-a odlazi na novu dužnost u MMF

Marko Škreb glavni ekonomist PBZ-a odlazi na novu dužnost u MMF

Dr. Marko Škreb, dugogodišnji  glavni  ekonomist i strateg u Privrednoj banci Zagreb odlazi na novu funkciju u Međunarodni monetarni fond (MMF) kao savjetnik za monetarne sustave i platni promet u Accru u Gani u sklopu novovootvorenog  Centra AFRITAC West II.

Afrički regionalni centri tehničke pomoći su dio MMF-ove inicijative podizanja stručnih kapaciteta u Africi i počeli su se razvijati 2002. godine te pored MMF-a blisko surađuju sa Afričkom razvojnom bankom i brojnim zemljama donorima.

dr. Marko Škreb od 2007. godine obnašao je funkciju  glavnog ekonomista i stratega u Privrednoj banci Zagreb. Prije toga radio je kao konzultant MMF-a u  središnjim bankama: Albanije, Bosne i Hercegovine i  Kosova a sudjelovao je u brojnim misijama MMF-a i Svjetske banke po svijetu, te je godinu dana radio u Washingtonu DC. Radio je u Hrvatskoj narodnoj banci, prvo kao direktor direkcije istraživanja i statistike a zatim i kao guverner banke (od 1996. do 2000.). Do 1996. godine radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

“Svojim velikim iskustvom i stručnošću dr. Škreb je na mjestu glavnog ekonomiste i stratega PBZ-a u proteklih sedam  godina dao značajan doprinos u ostvarenju uspješnih poslovnih rezultata Banke i PBZ Grupe. Pod njegovim vodstvom su unaprjeđene aktivnosti  Ureda Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje, poboljšana je kvaliteta i proširen dijapazon ekonomskih analiza,  makroekonomskih projekcija za Hrvatsku i svijet te prognoza bankarskog sektora koje su redovito objavljivane u sklopu PBZ tjednih analiza.  Za istaknuti je također i njegov velik doprinos i  osobni angažman  u sudjelovanju i razvoju različitih informativno-edukativnih sadržaja i inicijativa namijenjenih ne samo interno zaposlenicima već i klijentima Banke, osobito malim i srednjim poduzetnicima. Iznimno nam  je drago što je  dr. Marko Škreb bio dio tima PBZ Grupe i ponosni smo što jedan tako vrstan stručnjak i profesionalac iz PBZ-a odlazi na vrlo izazovnu funkciju u sklopu MMF-a te mu želimo puno uspjeha u budućem radu”.

Ured Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje PBZ-a  preuzima mr.sc. Ivana Jović.

Ivana Jović u PBZ-u je od 2004. godine, prvo je radila kao viši ekonomist, a zatim kao pomoćnik izvršnog direktora u  Uredu Uprave za ekonomska istraživanja i strateško planiranje.

Karijeru je započela u Ministarstvu financija RH, a prije dolaska u PBZ radila je  u Uredu Svjetske banke u Zagrebu te u Delegaciji Europske Komisije u Zagrebu. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Podijeli

Odgovori

Top