Matijašević sumnja u špekulativne namjere s brodogradilištem Nauta Lamjana [VIDEO]

Matijašević sumnja u špekulativne namjere s brodogradilištem Nauta Lamjana [VIDEO]

Moguće je novi stečajni upravitelj došao s ciljem da se ta destinacija oslobodi bilo kakve djelatnosti i prenamijeni, rekao je Matijašević odgovarajući na upit o zbivanjima na Ugljanu.

Poručio je kako to sindikat neće dopustiti već će učiniti sve da to područje po koncesiji bude namijenjeno za brodograđevnu djelatnost.

Matijašević je ustvrdio da je bivši stečajni upravitelj Ivan Rude u 16 mjeseci napravio “rijetku hrvatsku priču” – organizirao je proizvodnju, zaposleno je 48 radnika i jednako toliko kooperanata, sva davanja prema državi bila su ispoštivana, a radnicima su isplaćivane plaće, veće od prosjeka u toj djelatnosti.

Sve to, kaže, nije bio dovoljno dobar razlog ni sutkinji niti Trgovačkom sudu u Zadru da takvog stečajnog upravitelja ostave na funkciji.

“Krajnje degutantnom” ocijenio je upotrebu hrvatske policije za osiguranje ulaska novog stečajnog upravitelja u kaljsko brodogradilište, ustvrdivši da je policija “u gluho doba noći izvršila desant na taj mirni otok”.

To se u zadnje dvije godine drugi put dogodilo, rekao je Matijašević aludirajući na Pučišće na Braču, koje je također bilo “poprište policijskog desanta” zbog toga što tamošnji sindikat nije dozvolio ulazak stečajne upraviteljice u Jadrankamen.

[infopunkt 8072 6]

Podijeli

Odgovori

Top