Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Među Zagrepčanima najviše zarađuju savjetnici uprava i marketing stručnjaci

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 6.319 kune, što je na mjesečnoj i na godišnjoj razini nominalni pad za 2,1 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 6.319 kune, što je na mjesečnoj i na godišnjoj razini nominalni pad za 2,1 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Prosječna zagrebačka plaća za svibanj ove godine iznosila je 6.454 kune, a toliki je bio prosjek i za lipanj prošle godine, pa je i u odnosu na svibanj ove i lipanj prošle godine prosječna zagrebačka neto plaća za šesti mjesec ove godine bila manja za 135 kuna.

Za prvih šest mjeseca ove godine prosječna neto plaća u Zagrebu iznosila je 6.364 kune i bila je nominalno veća za 0,6 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Najniže neto plaće u Zagrebu za lipanj ove godine bile su u uslugama povezanim s upravljanjem i održavanjem zgrada, uređenju i održavanju krajolika, u iznosu od 3.174 kune, te u zaštitnim i istražnim djelatnostima s prosjekom od 3.175 kuna. Manje od 3.200 kuna prosječno su za lipanj primili i zaposleni u proizvodnji odjeće i njihov je prosjek 3.188 kuna.

Među najslabije plaćenim djelatnostima u Zagrebu su zaposleni u preradi drva i proizvoda s prosječnom neto plaćom za lipanj od 3.265 kuna, u proizvodnji tekstila 3.511 kuna, proizvodnji kože i srodnih proizvoda 3.548 kuna, kao i djelatnosti zapošljavanja s prosječnih 3.658 kuna.

S druge strane, u dvije djelatnosti u Zagrebu prosjeci za lipanj bili su veći od deset tisuća kuna – u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem 11.581 kunu, te u promidžbi (reklama i propaganda) i istraživanju tržišta 10.725 kuna.

U tri su djelatnosti prosjeci za lipanj bili veći od devet tisuća kuna, u zračnom prijevozu 9.704 kune, računalnom programiranju, savjetovanju i djelatnosti povezanoj s njima 9.494 kune te u vađenju sirove nafte i prirodnog plina 9.087 kuna.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.