Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Međunarodna konferencija „Podržimo održivo“ 27. rujna u Laubi

Hrvatska gospodarska komora ove godine priprema bitno opsežniji i kvalitetniji program koji će obilježiti predavanja nekih od najpoznatijih svjetskih stručnjaka u ovom području.

Središnja tema ovogodišnje konferencije su izazovi održivog poslovanja u uvjetima krize ali i prilike koje proizlaze iz implementacije održivih poslovnih politika kao što su:

  • upravljanje prilikama i poslovanje sa svrhom
  • kružno planiranje – poslovni modeli prema načelima kružnog gospodarstva
  • usmjeravanje poslovanja prema nultoj stopi emisija i održivo investiranje

Konferencija je nastavak uspješnog ciklusa prethodnih skupova na temu održivosti koje su postale središnji događaj ove vrste u Hrvatskoj, okupljajući sudionike iz svih sektora i industrija. S obzirom na promijenjene geopolitičke i ekonomske okolnosti 2022. godine, tema održivog poslovanja za otporniju i sigurniju budućnost, postala je aktualnija nego ikada prije.

Hrvatska gospodarska komora ove godine priprema bitno opsežniji i kvalitetniji program koji će obilježiti predavanja nekih od najpoznatijih svjetskih stručnjaka u ovom području.

Otkrivamo prve govornike središnje konferencije HGK o održivosti

Uz održivost i otpornost poslovanja u uvjetima krize kao središnju temu ovogodišnje konferencije, 27. rujna u zagrebačkoj Laubi ugostit ćemo neka od najpoznatijih svjetskih imena i autoriteta za održivost.

Usmjerimo pogled izvan horizonta planiranja

Dasha-Krivonos_sm.jpg

Iz Danske nam dolazi izvršna direktorica Instituta za studije o budućnosti u Kopenhagenu Daria (Dasha) Krivonos. Na temelju svog iskustva strateškog upravljanja rizicima u nekoliko sektora, snažno vjeruje da su upravljanje kratkoročnim rizicima i gledanje preko horizonta planiranja jednako ključni pristupi za neku organizaciju dok manevrira kroz sve nepoznanice budućnosti. Dasha kombinira opsežno poznavanje megatrendova i obrazaca razvoja društva s praktičnim iskustvom koje je stekla kao direktorica upravljanja rizicima u Grupi A.P. Møller-Mærsk Group. To joj omogućava da istraživanja primijeni na konkretne izazove s kojima se suočavaju tvrtke i organizacije. Koautorica je izvještaja Novo doba trgovine: Trendovi i pokretači koji oblikuju svjetsko gospodarstvo (2018).


Planet A / Menu B: Reforma globalnog sustava hrane

Buckley_sm.jpg

Ekološki ekonomist, regenerativni futurist, savjetnik UN-a i huba Resilience Lab u sklopu Okvirne konvencije o klimatskim promjenama UN-a, stručnjak Svjetskog gospodarskog foruma – Marc Buckley autor je manifesta UN-a o Ciljevima održivog razvoja te na događanjima diljem svijeta govori o ESG-u, održivosti i inovacijama sa svrhom i učinkom. Jedan je od predsjedavatelja visoke radne skupine UN-ovog Globalnog inovacijskog huba koji se bavi prehranom i zdravljem u kontekstu klimatskih promjena. U posljednje dvije knjige bavi se društvenom inovacijom Globalni utjecaj društvene inovacije na disrupciju starih modela i obrazaca i reformom globalnog sustava hrane u svojoj knjizi “Menu B”. Jedan je od osnivača Instituta Futur/io, kao i jedan od osnivača te profesora na Berlinskoj školi za održive budućnosti u sklopu Sveučilišta za primijenjene znanosti, koje ima akreditaciju UN-a.


Stručnjakinja za kružno gospodarstvo od Nordijske regije do Latinske Amerike

Ladeja Kosir_sm.jpg

Ladeja Godina Košir osnivačica je i izvršna direktorica organizacije Circular Change i supredsjedateljica Europske platforme dionika kružnog gospodarstva (ECESP) u Bruxellesu. Međunarodno je poznata stručnjakinja za kružno gospodarstvo, govornica, predavačica i sukreatorica međunarodnih događanja o kružnom gospodarstvu, kao i članica nekoliko međunarodnih vijeća, stručnih skupina i žirija. Koautorica je prvih Putokaza za postizanje kružnog gospodarstva za Sloveniju, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Čile. Surađuje s timovima za kružno gospodarstvo od Nordijske regije sve do Latinske Amerike, aktivna je u nekoliko think-thankova, uključujući i Chatham House, dala je svoj doprinos nekoliko znanstvenih publikacija i bila je gostujući profesor u Japanu (Kyoto). Finalistica je Nagrade za liderstvo u kružnom gospodarstvu na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu 2018., a 2020. bila je istaknuta u kampanji Europske komisije #EUwomen4future.

Pratite nas za nove informacije o programu i ulaznicama.

SAVE THE DATE & vidimo se 27. rujna u zagrebačkoj Laubi, kući za ljude, umjetnost i održivost!


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.