Međunarodni Instameet u Trakošćanu i Varaždinu

Ovaj vikend, 28. i 29.10., Trakošćan i Varaždin bit će domaćini međunarodnog susreta instagramera, youtubera i blogera  „Croatia Instameet – Trakošćan edition“. Susret po prvi puta organiziraju hrvatski instagrameri – Domagoj Sever ( https://www.instagram.com/domagojsever/ ), Željka i Jasminka Đaković (https://www.instagram.com/putopis/ ) i Josip Kramarić (https://www.instagram.com/croatia_instagram/ ) koji na svojim profilima promoviraju Hrvatsku i putovanja.

„Okupiti kolege instagramere, domaće, ali i iz susjednih zemalja u Hrvatskoj, promocija destinacije, povezivanje s lokalnom zajednicom, kreiranje foto i video sadržaja, druženje i razmjena znanja – glavna je ideja koja nas je vodila, a koju su ovaj put prepoznali hotel Trakošćan i Turistička zajednica Varaždina“ rekla nam je Jasminka Đaković od strane organizatora.

varazdin7-001

Gosti, osim iz Hrvatske, dolaze i iz Slovenije i Mađarske, a radi se o fotografima, travel, gastro i lifestyle instagramerima i blogerima. Supružnici Sonja i Zoran Trojar, pokretači su profila @igslovenia, imaju preko 63.000 pratitelja i veliki su ljubitelji putovanja, a posebno svega što je autentično. Njihov  kolega Jaka Ivančić, poznati je slovenski fotograf pejzaža, čiji su radovi, na solo izložbi “Salted With Love” bili izloženi na Expo-u u Milanu. Mladi fotograf Mario Jurina također će sudjelovati na Instameetu i svojim pratiteljima prenijeti jesenski ugođaj Trakošćana i Varaždina.

Jake youtube snage na instameetu zastupaju Mateja Frajsberger, poznatija kao Click4Chic koja ima preko 43.000 pretplatnika na svom kanalu te njezina kolegica Maša Zibar. Maša na svojem kanalu  mashinthebeauty ima preko 40.000 pretplatnika.

SONY DSC

Tradicionalne gastro delicije posebno će zanimati Sanju Miljac, blogericu iz Virovitice i vlasnicu popularnog profila domacica.sanja.

Norbert Lepsik instagramer, fotograf i student geografije, zajedno s kolegom Davidom Erdely-jem, koji je i content creator, dolazi iz Budimpešte. Norbert je ljubitelj arhitekture i voli fotografirati gradove, a kod snimanja uvijek istražuje novu perspektivu. Cilj mu je da kroz svoj profil i fotografije inspirira ljude, ali i da pokrene instagram ture u Budimpešti, za turiste i za domaće ljude.

„Svi su se rado odazvali našem pozivu i vesele se susretu. U dva dana bogatog programa sudjelovat će u foto turama, razgledima, kušati tradicionalna jela, ali također sudjelovati u panelima na temu pozitivnih suradnji i iskustava putem Instagrama. Kada se zbroji publika svih nas sudionika Instameet-a, brojke su zaista impresivne – zajedno na svojim profilima na društvenim mrežama imamo preko  580.000 pratitelja iz cijelog svijeta „ objasnila je Jasminka.

Fotografije, vlogovi i blogovi koji će nastati u jesenskom okruženju dvorca Trakošćan i grada Varaždina, obići će putem društvenih mreža cijeli svijet.

Upoznajte organizatore

Nakon uspješne kampanje na društvenim mrežama “Jesen u Istri“  koja je ostvarila čak  preko 1 milijun pregleda, Domagoj, Jasminka, Željka i Josip odlučili su se za novi, zajednički projekt – organizaciju međunarodnog Instameet-a u Trakošćanu i Varaždinu.

Domagoj Sever uspješan je fotograf, na svom profilu ima preko 77.000 pratitelja. Njegova fotografija plaže Bol uskoro izlazi na duplerici National Geographic-a u Nizozemskoj. Ove godine imao je i izložbu u Bruxellesu povodom Noći muzeja. Njegove fotografije možete pogledati na linku:

https://www.instagram.com/domagojsever/

Jasminka Đaković, nakon desetogodišnjeg iskustva rada u medijima i marketingu, zajedno je sa sestrom Željkom, profesoricom engleskog jezika, otvorila agenciju Putopis. Tako je nastao i profil @putopis koji broji preko 20.000 pratitelja, a na kojem se promoviraju  ljepote Hrvatske i putovanja. Profil možete pogledati na linku:

https://www.instagram.com/putopis/

Podijeli

Odgovori

Top