Međunarodno priznanje Crocon-u za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu

“Kao što naši dugogodišnji partneri i prijatelji dobro znaju, naš core business samo je jedan dio naše priče i identiteta. Naše neumorno stvaralaštvo pod brandom Authentic & Certified by Crocon dio je našeg tkiva koji nam je ove godine donio jedno posebno priznanje pod nazivom Stvaratelji za stoljeća”, kažu u Croconu.

Odabrani su kao jedan od 40 laureata, a između čak 491 predloženog kandidata iz 10 zemalja srednje i jugoistočne Europe evaluaciju i izbor laureata vršio je neovisni Međunarodni komitet sastavljen od stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo.

Riječima predsjednika komiteta prof.dr. Siniše Zarića, cilj je ovog projekta već četvrtu godinu zaredom „usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.“

Dodijeljenim priznanjem za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu ističu se pojedinci i organizacije koje su se posebno istaknule po originalnosti kreiranih ideja u poduzetništvu i za poduzetništvo, a iz Crocona su posebno  ponosni na Crocon Case koji su imali priliku predstaviti tako probranom društvu poduzetnika iz cijele regije.

Nagrade i priznanja Stvaratelji za stoljeća dodijeljeni su u sklopu Regionalnog summita poduzetnika (RSP) pod nazivom „300 najboljih“ održanog u Dubrovniku između 2. i 4. ožujka 2018. u kojem su sudjelovali i kao govornik u sklopu prezentacija primjera dobre poduzetničke prakse, a na temu „Kreativnost kao sredstvo za uspješan start-up i razvoj poduzetništva.“

“Posebno nam se svidjela inspiracija za naziv summita „300 najboljih“ kojim se željelo asocirati na 300 Spartanaca – istoimeni film iz 1962. godine – u kojem se 300 grčkih Spartanaca (današnjih poduzetnika) bori protiv perzijske vojske gotovo beskonačnog broja (današnje vlade/državne administracije koji ne uspijevaju kreirati ambijent za lakše i uspješnije poslovanje poduzetnika). U filmu, unatoč slabim izgledima, Spartanci ne žele bježati niti se predavati brojčano daleko nadmoćnijem neprijatelju, čak i ako to znači njihovu sigurnu smrt. Film odiše hrabrošću i odlučnošću Spartanaca što je i jedna od najvećih odlika današnjih poduzetnika.”

„Ovaj summit okupio je na jednom mjestu osobe koje predvode ekonomski i društveni razvoj, koje u svaki ekonomski sistem unose ogromnu količinu vlastite energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju i predvode…“, kazao je predsjednik Programskog savjeta RSP.

Nakon tri dana priča i iskustva upravo takvih ljudi, ne preostaje ništa drugo nego složiti se i ustvrditi da smo Dubrovnik napustili zaista ponosni na ostvareno i prepoznato i od međunarodne poduzetničke zajednice te dodatno nadahnuti i dalje stvarati i ostavljati svoje tragove u godinama koje dolaze.

Podijeli

Odgovori

Top