Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Microsoft otpisao 6,2 milijarde dolara vrijednosti aQuantivea

Riječ je o tvrtki za internetsko oglašavanje koju je američki tehnološki div kupio prije pet godina kako bi sustigao konkurenta Googlea i povećao prihode od internetskog oglašavanja.

Riječ je o tvrtki za internetsko oglašavanje koju je američki tehnološki div kupio prije pet godina kako bi sustigao konkurenta Googlea i povećao prihode od internetskog oglašavanja.

Američki tehnološki div Microsoft priznao je da je njegova najveća akvizicija u internetskom sektoru zapravo bezvrijedna, najavivši otpis 6,2 milijardi dolara vrijednosti tvrtke za internetsko oglašavanje aQuantive koju je kupio prije pet godina.

Microsoft je kupio aQuantive za 6,3 milijarde dolara u gotovini kako bi sustigao konkurenta Googlea i povećao prihode od internetskog oglašavanja.

Otpis je de facto izbrisao vrijednost te akvizicije, inače najveće u povijesti Microsofta. Iz američkog su tehnološkog diva priopćili da akvizicija “nije ubrzala rast kao što se očekivalo, što je jedan od razloga otpisa”.

Najavljeni potez vjerojatno će izbrisati Microsoftovu dobit u četvrtom poslovnom tromjesečju. Analitičari na Wall Streetu očekivali su da će div 19. srpnja izvijestili o neto dobiti od oko 5,25 milijardi dolara.

Iz Microsofta su također poručili da su njihove prognoze za budući rast i profitabilnost ogranka za internetske usluge, koji uključuje pretraživač Bing i internetski portal MSN, “niže od dosadašnjih”.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.