Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Microsoft ukida podršku za OS Windows XP

To znači i da će Microsoft korisnicima i partnerima prestati nuditi sigurnosne nadogradnje i ažuriranja tog sustava, kao i da će se podrška za Windows XP Embedded nastaviti do 2016. Zaključno s 8. travnja 2014. prestaje i podrška za sustav Office 2003.

To znači i da će Microsoft korisnicima i partnerima prestati nuditi sigurnosne nadogradnje i ažuriranja tog sustava, kao i da će se podrška za Windows XP Embedded nastaviti do 2016. Zaključno s 8. travnja 2014. prestaje i podrška za sustav Office 2003.

Iz kompanije Microsoft najavili su danas da će za točno godinu dana prestati podržavati operativni sustav Windows XP, istodobno preporučujući korisnicima-tvrtkama migraciju na novije verzije operativnog sustava kako bi dugoročno izbjegle izvanredne troškove i zaštitile podatke.

Tu su najavu globalnog Microsofta danas proslijedili iz tvrtke Microsoft Hrvatska dodajući da je sustav Windows XP predstavljen prije gotovo 12 godina te da je zaključenje podrške u skladu s uobičajenim životnim ciklusom softverskih proizvoda.

To znači i da će Microsoft korisnicima i partnerima prestati nuditi sigurnosne nadogradnje i ažuriranja tog sustava, kao i da će se podrška za Windows XP Embedded nastaviti do 2016.

U vezi toga iz Microsofta upozoravaju tvrtke koje koriste operativni sustav Windows XP da će po isteku razdoblja podrške njihova računala biti izložena sigurnosnim rizicima te da su bez instaliranih ažuriranja ‘ranjivi’ za sigurnosne propuste.

To bi tvrtkama moglo stvoriti veći ukupan trošak, a poseban rizik je za tvrtke koje rade s osjetljivim i povjerljivim informacijama, poput financijskih i osobnih, ističu u Microsoftu.

Prenose i predviđanja analitičke kuće IDC da će tvrtke koje će odgađati migraciju s Windowsa XP na Windows 7 ili Windows 8 plaćati osjetno više za podršku IT infrastrukture.

Najavili su još i da osim sustava Windows XP zaključno s 8. travnja 2014. prestaje i podrška za sustav Office 2003.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Cilj je učiniti internet sigurnim mjestom za rad i igru ​​koliko god je to moguće, na kojem se možemo povezati s drugima bez opasnosti.

Novosti

Male i srednje tvrtke okosnica su hrvatskog gospodarstva i čine 99,7% ukupnog broja tvrtki.

Edukacija

Koristeći podatke s LinkedIna i Burning Glass Institutea, Microsoft je analizirao oglase za poslove da detektira šest poslova za kojima postoji najveća potražnja.

Poduzeća

Span posjeduje 17 Microsoftovih kompetencija, od kojih su sve zlatne, a upravo su zlatne kompetencije ključni preduvjet za stjecanje Microsoft naprednih specijalizacija.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.