Mihoković metal solutions: Četvrt stoljeća poslovanja i rješenja za budućnost

Mihoković metal solutions je obiteljska tvrtka na čelu koje je otac, Stjepan Mihoković, dugogodišnji zaposlenik na Elektrotehinčkom institutu „Rade Končar”.. Bavio se istraživanjem i razvojem na području zaštite od visokih napona na energetskim transformatorima, optimiranja i specijalnim ispitivanjima.

Njegova se rješenja i danas koriste u Končaru. Sa suprugom Anom i troje djece vodi tvrtku Mihoković metal solutions ka novim uspjesima. Zanimljiv je podatak da Mihoković bilježi konstantan rast, i to u prosjeku 25% godišnje u posljednjih 5 godina!

Ljubav prema ovom poslu i napretku svima je u genima: jedna od kćeri je diplomirani ekonomista i posljednjih je 15 godina zadužena za prodaju i marketing, druga kćer je apsolventica arhitekture i vanjski je suradnik u dizajnu dok je sin, student strojarstva, trenutno na obuci. Mihoković se od samih početaka i prisutnosti na tržištu odredio kao kvalitetan brend koji iz dana u dan razvija tehnologiju proizvodnje, ali i kvalitetan kadar. Izrađuju dijelove proizvoda od čelika, inoxa, aluminija, a s partnerima trenutno izvoze usluge za industriju transformatora, industriju opremanja, IT industriju, modnu i marketinšku industriju. Plan je kontinuirano širenje izvoza na druge usluge i proizvode.

Što se sve može napraviti od metala? Oni znaju!

Mnogi zahtjevni i inženjerski kompleksni projekti potiču tim Mihoković za daljnje inovacije i ulaganja u tehnologiju proizvodnje. Od male tvrtke prerasli su u prepoznatljivi domaći metalurški brend s više od 40 zaposlenih. Ovisno o zahtjevima klijenata i projekata, izrađuju se kvalitetni čelični, aluminijski i inox dijelovi, metalni stalci za kozmetičku, modnu, prehrambenu i IT industriju, kućišta za elektroničke uređaje te metalni dijelovi namještaja. Vođeni su idejom kako su kvaliteta proizvoda i usluga, stabilnost u poslovanju, visoka tehnologija i znanje te dobri odnosi s kupcima – uistinu ključ uspjeha. Zahvaljujući tom „zdravom“ načinu poslovanja i osobnog razvoja uspješno postoje već 25 godina.

Planovi za budućnost, do 2019? Jasni i svakako izvedivi:

  • povećani prostorni i tehnološki kapaciteti za 58%
  • produktivnost povećana za 15%
  • efikasnost procesa rezanja metala povećana za 40%
  • poslovni prihodi povećani za 40%
  • prihodi od izvoza povećan 30%
  • proširen asortiman proizvoda i usluga
  • zapošljavanje i edukacija novih djelatnika
  • povećan stupanj energetske učinkovitosti i zašite okoliša

 

Otvorenje novog pogona znači velik korak za tvrtku Mihoković, ali i napredak za lokalnu zajednicu

U utorak, 11. rujna 2018., u Poduzetničkoj zoni Pisarovina otvara se Proizvodni pogon tvrtke Mihoković d.o.o. Ukupna vrijednost projekta povećanja prostornih kapaciteta i jačanja tehnološke opremljenosti iznosi: 8.544.602,37 kuna, a iznos sufinanciranja sa strane Europske unije je nešto veći od 3,6 milijuna kuna. Sredstva su dobivena iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

Realizacijom projekta društvo će povećati prostorne i tehničke kapacitete, kvalitetu rezanja i finalizaciju, skratiti rokove isporuke. Naravno, ovime se podiže i standard kvalitete proizvoda, povećava produktivnost poduzeća, a širenje asortimana proizvoda i usluga znači i otvaranje novih radnih mjesta.

Podijeli

Odgovori

Top