Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Mihoković metal solutions: Četvrt stoljeća poslovanja i rješenja za budućnost

Stjepan sa suprugom Anom i troje djece vodi tvrtku Mihoković metal solutions ka novim uspjesima.

Mihoković metal solutions je obiteljska tvrtka na čelu koje je otac, Stjepan Mihoković, dugogodišnji zaposlenik na Elektrotehinčkom institutu „Rade Končar”.. Bavio se istraživanjem i razvojem na području zaštite od visokih napona na energetskim transformatorima, optimiranja i specijalnim ispitivanjima.

Njegova se rješenja i danas koriste u Končaru. Sa suprugom Anom i troje djece vodi tvrtku Mihoković metal solutions ka novim uspjesima. Zanimljiv je podatak da Mihoković bilježi konstantan rast, i to u prosjeku 25% godišnje u posljednjih 5 godina!

Ljubav prema ovom poslu i napretku svima je u genima: jedna od kćeri je diplomirani ekonomista i posljednjih je 15 godina zadužena za prodaju i marketing, druga kćer je apsolventica arhitekture i vanjski je suradnik u dizajnu dok je sin, student strojarstva, trenutno na obuci. Mihoković se od samih početaka i prisutnosti na tržištu odredio kao kvalitetan brend koji iz dana u dan razvija tehnologiju proizvodnje, ali i kvalitetan kadar. Izrađuju dijelove proizvoda od čelika, inoxa, aluminija, a s partnerima trenutno izvoze usluge za industriju transformatora, industriju opremanja, IT industriju, modnu i marketinšku industriju. Plan je kontinuirano širenje izvoza na druge usluge i proizvode.

Što se sve može napraviti od metala? Oni znaju!

Mnogi zahtjevni i inženjerski kompleksni projekti potiču tim Mihoković za daljnje inovacije i ulaganja u tehnologiju proizvodnje. Od male tvrtke prerasli su u prepoznatljivi domaći metalurški brend s više od 40 zaposlenih. Ovisno o zahtjevima klijenata i projekata, izrađuju se kvalitetni čelični, aluminijski i inox dijelovi, metalni stalci za kozmetičku, modnu, prehrambenu i IT industriju, kućišta za elektroničke uređaje te metalni dijelovi namještaja. Vođeni su idejom kako su kvaliteta proizvoda i usluga, stabilnost u poslovanju, visoka tehnologija i znanje te dobri odnosi s kupcima – uistinu ključ uspjeha. Zahvaljujući tom „zdravom“ načinu poslovanja i osobnog razvoja uspješno postoje već 25 godina.

Planovi za budućnost, do 2019? Jasni i svakako izvedivi:

  • povećani prostorni i tehnološki kapaciteti za 58%
  • produktivnost povećana za 15%
  • efikasnost procesa rezanja metala povećana za 40%
  • poslovni prihodi povećani za 40%
  • prihodi od izvoza povećan 30%
  • proširen asortiman proizvoda i usluga
  • zapošljavanje i edukacija novih djelatnika
  • povećan stupanj energetske učinkovitosti i zašite okoliša

 

Otvorenje novog pogona znači velik korak za tvrtku Mihoković, ali i napredak za lokalnu zajednicu

U utorak, 11. rujna 2018., u Poduzetničkoj zoni Pisarovina otvara se Proizvodni pogon tvrtke Mihoković d.o.o. Ukupna vrijednost projekta povećanja prostornih kapaciteta i jačanja tehnološke opremljenosti iznosi: 8.544.602,37 kuna, a iznos sufinanciranja sa strane Europske unije je nešto veći od 3,6 milijuna kuna. Sredstva su dobivena iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020.

Realizacijom projekta društvo će povećati prostorne i tehničke kapacitete, kvalitetu rezanja i finalizaciju, skratiti rokove isporuke. Naravno, ovime se podiže i standard kvalitete proizvoda, povećava produktivnost poduzeća, a širenje asortimana proizvoda i usluga znači i otvaranje novih radnih mjesta.

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.