Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Milanović i Josipović navikavaju nas na život u bijedi

Milanovićeva Vlada uopće na zna što radi na području gospodarstva. – Ponašaju se kao vatrogasci, zaduže se, kad netko traži nešto iz inozemstva, to naprave. A nemaju viziju što je to u hrvatskom interesu i što napraviti da sutra ne uđemo u probleme. Ne poznaju specifičnosti hrvatske situacije. Ne možete tek kad ste došli na vlast početi učiti što je država i što je ekonomija.

Milanovićeva Vlada uopće na zna što radi na području gospodarstva. - Ponašaju se kao vatrogasci, zaduže se, kad netko traži nešto iz inozemstva, to naprave. A nemaju viziju što je to u hrvatskom interesu i što napraviti da sutra ne uđemo u probleme. Ne poznaju specifičnosti hrvatske situacije. Ne možete tek kad ste došli na vlast početi učiti što je država i što je ekonomija.

Ekonomski analitičar i nekad bliski suradnik Zorana Milanovića Ljubo Jurčić oštro se u Intervjuu tjedna na Soundsetu obrušio na aktualnu Vladu i predsjednika Republike Ivu Josipovića, a zbog gorućeg problema dužničke krize. Predsjednik je, podsjetimo, zabrinut zbog sve veće zaduženosti građana, zatražio hitno uvođenje osobnog bankrota.

– To je kao kad se netko razboli pa plačemo nad njim, umjesto da rješavamo problem. Te mjere Vlade i predsjednika navikavaju nas na život u bijedi. Na mjestu predsjednika, ja bih pozvao 20-30 ljudi, po par iz svakog sektora, drvo, metal, poljoprivreda, energetika, i pitao ih: što vam treba da povećate zaposlenost za dvije tisuće ljudi. Da zaposlimo 50-60 tisuća ljudi, Hrvatska bi bila najbrže rastuća zemlja u Europi – rekao je Jurčić.
Također, ističe kako Milanovićeva Vlada uopće na zna što radi na području gospodarstva. – Ponašaju se kao vatrogasci, zaduže se, kad netko traži nešto iz inozemstva, to naprave. A nemaju viziju što je to u hrvatskom interesu i što napraviti da sutra ne uđemo u probleme. Ne poznaju specifičnosti hrvatske situacije. Ne možete tek kad ste došli na vlast početi učiti što je država i što je ekonomija – ustvrdio je Jurčić, dodajući kako vladajući stvaraju nepotrebnu euforiju. – Stvara se investicijska euforija, koja je potpuno promašen potez. Poslije svake euforije, a bilo ih je jedno 5-6 dosad, Hrvati su se budili u još lošijoj situaciji, s još lošijim osjećajem – zaključio je Jurčić u Intervjuu tjedna na Soundsetu.

 

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.