Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Milanović: Ostavka je moralna stvar! [VIDEO]

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da će se oko slučaja SDP-ove sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel očitovati tek kada protiv nje bude podignuta optužnica.

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da će se oko slučaja SDP-ove sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel očitovati tek kada protiv nje bude podignuta optužnica.

Istodobno je najavio da će na idućoj sjednici Predsjedništva stranke od vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, protiv kojeg je prije nekoliko dana podginuta optužnica za nenamjensko trošenje sredstava za ljetovanje djece iz Vukovara, zatražiti odgovore kamo je išao novac.

“Dok se ne donese optužnica i dok ne postane dostupna u nekim predmetima, ne može se znati dovoljno da biste se očitovali”, kazao je Milanović na konferenciji za novinare sazvanoj u povodu uhićenja sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel i optužnice protiv vukovarskog gradonačelnika Želja Sabe.

[infopunkt 8009 1]

Najavivši da će od Sabe zatražiti odgovore gdje je utrošen novac za ljetovanje, Milanović je istaknuo da ga SDP teoretski ne može suspendirati jer je biran na najvišoj razini, odnosno konvenciji stranke.

“Ja te ovlasti nemam, Predsjedništvo te ovlasti nema. Radi se o ljudima koji su birani na najvišoj razini organizacije – na konvenciji SDP-a. Teoretski osoba može jedino odstupiti sama”, dodao je Milanović.

“Što se tiče Merzel, također članice Predsjedništva SDP-a, izabrane na konvenciji, protiv nje nema optužnice, dakle cijeli niz stvari je nepoznat. Kada vidimo optužnicu i za što je se konkretno tereti, onda ćemo moći donijeti u okviru svojih političkih ingerencija nekakvu odluku i politički stav, prije toga ne, to izlazi izvan mojih ovlasti” rekao je Milanović.

[infopunkt 8009 6]

Ostavka je moralna stvar, ja samo mogu apelirati na nečiju savjest”, poručio je predsjednik SDP-a.

Službenici PNUSKOK-a su noćas iz obiteljske kuće u sisačkoj Ulici Drage Radovića izveli uhićenu sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel nakon što su šest sati, u nazočnosti svjedoka, pretraživali kuću iz koje su ponijeli i nekoliko kutija dokumenata.

USKOK već mjesec dana provodi istragu protiv Lovrić Merzel zbog osnovane sumnje da je u vrijeme svoja tri mandata počinila više kaznenih djela kojima je oštetila Županiju.

Po riječima njezina odvjetnika Berislava Živkovića, najvjerojatnije je uhićena zbog sumnji da je preplatila zgradu županijskog Zavoda za hitnu pomoć za nekoliko milijuna kuna.

Također je osumnjičena da je objektu Podružnice Uprave Hrvatskih šuma u Sisku održavala pripremne sastanke sa dijelom članova Županijske skupštine, a troškove hrane i pića po njenom je nalogu plaćala Županija, koja je time oštećena za najmanje 134.000 kuna.

U istom je objektu Marina Lovrić Merzel organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji, te privatne domjenke, a sumnja se da je troškove po njenom nalogu platila Županija, čime joj je pribavljena imovinska korist od najmanje 48.000 kuna.

Milanović je rekao nekoliko riječi i o stjecanju povjerenja građana u stranku nakon afera.

[infopunkt 8009 3]

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Prema anketi koju je proveo MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 674 ispitanika, gotovo polovina ispitanika (49 posto) smatra kako će uvođenjem ove Direktive doći...

Ekonomija

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske.

Nekretnine

Raznolikost cijena ovisno o lokaciji, nedostatak određenih tipova stanova te porast cijena nekretnina predstavljaju izazove za kupce stanova na dinamičnom zagrebačkom tržištu.

Komentari

Na godišnjoj je razini BDP u prvom kvartalu 2023. rastao 2,8% uz umjeren rast svih ključnih elemenata te blagi realan pad uvoza. Još važnije,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.