Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Milošević: Zakon je tek korak naprijed! [VIDEO]

Prekorio je Vladu što nije nastavila s Akcijskim planom uklanjanja prepreka ulagačima, rekavši da bi ovaj zakon trebao biti vremenski ograničen, jer je služio samo kao odgovor ekonomskom trenutku.

Prekorio je Vladu što nije nastavila s Akcijskim planom uklanjanja prepreka ulagačima, rekavši da bi ovaj zakon trebao biti vremenski ograničen, jer je služio samo kao odgovor ekonomskom trenutku.

Saborski odbor za gospodarstvo raspravljao je o prijedlogu Zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske.

Zakon koji je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić nazvao revolucionarnim, Ivan Domagoj Milošević (HDZ) nazvao je tek korakom naprijed, no dodao je kako bi primjereniji naziv bio Zakon o ubrzanju generalnih investicija. Prekorio je Vladu što nije nastavila s Akcijskim planom uklanjanja prepreka ulagačima, rekavši da bi ovaj zakon trebao biti vremenski ograničen, jer je služio samo kao odgovor ekonomskom trenutku.

”Ovaj zakon bi zapravo trebao biti invalidsko pomagalo” rekao je.

[infopunkt 6858 4]

”Govorimo o ozbiljnom problemu za Hrvatsku i naše gospodarstvo, a to je fundamentalna činjenica da bez obzira radilo se o domaćim ili stranim ulagačima, radi li se o privatnom ili javnom sektoru objektivno u Hrvatskoj su procedure za ulaganja i dobivanja svih potrebnih dozvola izrazito dugačke, i to je jedan od razloga zašto je naš gospodarski rast zadnji put viđen 2008. godine”, naglasio je Milošević.

Istaknuo je kako se slaže s izjavom gospođe Škrtić da trgovački centri nisu strateške investicije, ali ”nakon pet godina koliko Hrvatska nije imala gospodarski rast, za jedan dio gospodarstva svaka investicija, bez obzira na sektor i veličinu, strateški je bitna da prežive neke građevinske firme i da se sačuva nekoliko tisuća radnih mjesta”.

[infopunkt 6858 3]

Na Miloševićevo pitanje, koliko projekata u Hrvatskoj ima većih od 150 milijuna kuna, a koji čekaju rješenje, odgovorila je Sabina Škrtić rekavši da je riječ o oko 30 projekata kojima se nastoji aktivno baviti. ”Polovica tih projekata je u visokoj fazi i mogli bi se realizirati u ovoj i sljedećoj godini”, kazala je dodavši kako su se tim zakonom pokušali pomoći za utjecanje na ravnomjerni regionalni razvoj na području Hrvatske.

[infopunkt 6858 6]

Miloševićev stranački kolega Đuro Popijač bio je mnogo kritičniji prema prijedlogu zakona, rekavši da će njegove odredbe izazvati gomilu nesporazuma, uvođenjem novih birokratskih petlji da bi se otpetljale stare.

”Sad kad ja gledam ovaj zakon, što sve moram učiniti da budem strateški investitor onda mi je bolje da se ne prijavljujem kao strateški investitor jer to ništa ne moram činiti, pa to je smiješno”, izjavio je Popijač.

[infopunkt 6858 7]

Popijaču se pridružila i Martina Dalić, napadom na nove administrativne zahtjeve, posebice one o prilaganju potvrde o nekažnjavanju. ”Pa jel’ možete zamisliti da članovi uprave General Electrica donose potvrde o nekažnjavanju? Ili članovi uprave J.P. Morgan banke? Pa to je smiješno”, poručila je Dalić.

[infopunkt 6858 8]

Predsjednik Odbora Igor Rađenović (SDP) poručio je kako je svima jasno da ovaj zakon neće riješiti sve probleme, te da se čini sve kako bi on bio vremenski ograničen. ”Priznali smo kako imamo neučinkovitu administraciju. Ostaje samo pitanje treba li nam ovaj korak naprijed”, zaključio je Rađenović.

[infopunkt 6858 9]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.