Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ministarstvo poduzetništva: Nezadovoljni rezultatom natječaja dođite na provjeru

“Svatko tko želi provjeriti rezultat natječaja, koliko je dobio bodova po određenim točkama i kriterijima, to može učiniti”, poručuje Ljiljana Mevorah iz Ministarstva poduzetništva. No, Mevorah ističe da se ne mogu provjeravati prijave projekata drugih sudionika natječaja.

"Svatko tko želi provjeriti rezultat natječaja, koliko je dobio bodova po određenim točkama i kriterijima, to može učiniti", poručuje Ljiljana Mevorah iz Ministarstva poduzetništva. No, Mevorah ističe da se ne mogu provjeravati prijave projekata drugih sudionika natječaja.

Nakon što je Zoran Marić, osnivač In Music Festivala, u medijima prozvao Ministarstvo poduzetništva i obrta za netransparentnu raspodjelu novca iz programa potpore kulturi u okviru Poduzetničkog impulsa, prašina koja se digla još ne jenjava.

Na optužbe da ministarstvo nije bilo transparentno pri dodjeli četiri milijuna kuna potpore za projekte u kulturi te da se pogodovalo pri raspodjeli novca, samo odmahuju glavom u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

“Svatko tko želi provjeriti rezultat natječaja, koliko je dobio bodova po određenim točkama i kriterijima, to može učiniti”, poručuje Ljiljana Mevorah iz Ministarstva poduzetništva. No, Mevorah ističe da se ne mogu provjeravati prijave projekata drugih sudionika natječaja.

Odlučno odbacuje optužbe kako su članovi povjerenstva kod rješavanja prijava naknadno dodavali kriterije kako bi se mogli lakše odlučiti kod približno jednakovrijednih zahtjeva jer “uvjeti nisu mijenjani, sve se unosilo u kompjutor te, što je vrlo bitno naglasiti,  nisu znali čiju prijavu ocjenjuju jer su prijave bile šifrirane”, pojasnila je Mevorah.

Usto, potpora je dodjeljivana u suradnji s Ministarstvom kulture, tako da su sredstva dodjeljivana i poduzetnicima, obrtnicima, ali i kulturnjacima. Tim koji je obrađivao prijave bio je podijeljen u dvije skupine – operativce i povjerenstvo koje je sastavio ministar Maras. Jedni su unosili podatke na obradu, a drugi su ocjenjivali projekt.

“Možda ti koji su nezadovoljni rezultatom natječaja nisu zadovoljili po nekom od kriterija u onom omjeru kojem su očekivali. Ocjenjivao se sam projekt, namjena projekta, broj zaposlenih (i novozaposlenih), godine poslovanja, je li projekt domaći, strani i tako dalje”, poručila je djelatnica ministarstva dodajući da je svaka stavka nosila određeni broj bodova.

S druge strane, Zoran Marić je ranije za jedan portal izjavio kako je “način na koji su se donosile odluke o tome tko će dobiti novac skandalozan i otvara sumnje u klijentelizam i pogodovanje pri raspodjeli novca. Ministarstvo uz objavu rezultata natječaja nije objavilo i koliko su dobitnici potpore osvojili bodova, kao ni zbog čega ostali nisu osvojili bodove. Kako se radi o javnim novcima, sigurno imamo pravo znati zašto nismo dobili potporu s obzirom na broj bodova koje smo trebali ostvariti sukladno kriterijima. Nemaju druge nego poništiti takav natječaj.”

Treba naglasiti da je od 434 projekta pravo na potporu ostvarilo njih 90.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.