Ministarstvo turizma dodjeljuje 1,5 milijuna kuna za Hotspot

Ministarstvo turizma dodjeljuje 1,5 milijuna kuna za Hotspot

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih 1,5 milijuna kuna u ovoj godini za poticanje slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama, uvažavajući i trendove da sve veći broj putnika kao ključni izvor informacija pri izboru i upoznavanju destinacija koriste online komunikaciju.

Sredstva će Ministarstvo dodijeliti u sklopu programa “Hotspot Croatia”, a zaintersirani zahtjeve mogu poslati do 15. ožujka ove godine.

U sklopu tog programa, pojedine kandidirane hotspot lokacije Ministarstvo će sufinancirati s iznosima i do 50 posto opravdanih troškova, ali će morati biti uspostavljene i operabilne s početkom lipnja ove godine.

Iz Ministarstva napominju da se mogu javiti i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje namjeravaju u svojim gradovima i općinama na turistički frekventnim otvorenim površinama (glavni trgovi, šetališta, javne plaže, otvoreni prostori luka, autobusni kolodvori i slični) urediti mjesta besplatnog pristupa internetu, tzv. hotspot lokacije.

Cilj programa Hotspot Croatia je, kako navode iz Ministarstva, gostima u Hrvatskoj olakšati i povećati dostupnost informacija o odredištu i drugih putem pametnih mobilnih uređaja (telefona i tableta).

Očekuju i da bi intenzivnija online komunikacija turista u Hrvatskoj mogla pridonijeti i pojačanoj promociji Hrvatske, privlačenju novih gostiju te daljem jačanju e-marketinga ukupne hrvatske turističke ponude.

Podijeli

Odgovori

Top