Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ministarstvo turizma mijenja Pravilnik o razvrstavanju ugostiteljskih objekata

Ministarstvo turizma pripremilo je izmjene i dopune pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina ‘restorani’, ‘barovi’, ‘catering objekti’ i ‘objekti jednostavnih usluga’ te do 15. lipnja poziva zainteresirane da dostave svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe, izvijestili su danas iz Ministarstva.

Ministarstvo turizma pripremilo je izmjene i dopune pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina 'restorani', 'barovi', 'catering objekti' i 'objekti jednostavnih usluga' te do 15. lipnja poziva zainteresirane da dostave svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe, izvijestili su danas iz Ministarstva.

Prijedlog izmjena od 1. lipnja nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma, a glavni cilj izmjena je, kako ističu, olakšati i pojednostaviti poslovanje u ugostiteljstvu i turizmu, izmijeniti odredbe koje su se u praksi pokazale složenijima te omogućiti kvalitetnije obavljanje djelatnosti. Osnovne izmjene odnose se na definiranje pizze kao jednostavnog jela, a u prijedlozima se dodaje i mogućnost korištenja komercijalnog naziva restorana – banket/restoran za restoran za održavanje svečanosti i sličnih povremenih događanja za veći broj gostiju.

Izjednačuju se i uvjeti za ugostiteljski objekt na plovnom i plutajućem objektu, uz mogućnosti odgovarajućeg odstupanja od propisanih minimalnih uvjeta u pogledu visine te se uređuje što se smatra prostorijom za usluživanje kod ugostiteljskih objekata za caffe bar unutar prostora trgovačkog centra i sl. Izmjene se odnose i na mogućnost da se i u objektu jednostavnih usluga na klupi, kao i u objektu jednostavnih usluga na kolicima (ili sličnim napravama), pripremaju i uslužuju napici, odnosno uslužuje sladoled. Svi zainteresirani svoje mišljenje ili primjedbe mogu poslati na elektroničku adresu [email protected], a iz Ministarstva napominju kako je javno savjetovanje u skladu s Vladinim Kodeksom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata.

Uz to, iz Ministarstva podsjećaju da se svi zainteresirani građani do 1. kolovoza mogu uključiti i u izradu glavnog plana i strategije razvoja hrvatskog turizma koju priprema Institut za turizam.

Hina/Ministarstvo turizma

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.