Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ministarstvo turizma: Očekuje nas bolja predsezona!

Ministarstvo turizma u predsezoni očekuje pozitivne turističke rezultate, a anketa koju je provelo među 38 najvećih turističkih tvrtki pokazuje da te tvrtke u razdoblju od travnja do lipnja predviđaju oko šest posto više dolazaka turista i oko 4,5 posto više noćenja.

Ministarstvo turizma u predsezoni očekuje pozitivne turističke rezultate, a anketa koju je provelo među 38 najvećih turističkih tvrtki pokazuje da te tvrtke u razdoblju od travnja do lipnja predviđaju oko šest posto više dolazaka turista i oko 4,5 posto više noćenja.

Temeljem analize prošlogodišnjeg turističkog prometa i podataka iz ankete koju je Ministarstvo turizma provelo među 38 najvećih turističkih tvrtki u svim primorskim županijama te gradu Zagrebu, a koje u svom sastavu imaju hotele, turistička naselja i kampove, od travnja do lipnja ove godine u Hrvatskoj se očekuju pozitivni rezultati turističkog prometa. Anketirane tvrtke u predsezoni predviđaju oko šest posto više dolazaka turista, koji bi trebali ostvariti oko 4,5 posto više noćenja u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Po podacima iz ankete, turistički promet u travnju trebao bi biti na prošlogodišnjoj razini, dok bi svibanj mogao biti bitno bolji, jer se u tom mjesecu očekuju dvoznamenkasti postoci porasta turističkog prometa.

Prema trenutnim najavama, lipanj bi mogao biti otprilike na prošlogodišnjoj razini, ali s obzirom da su rezervacije još u tijeku i da je u tom mjesecu nekoliko praznika i blagdana, iz Ministarstva ističu da ima razloga za optimizam i ostvarenje dobrih rezultata.

Napominju pritom i kako se odmor u predsezoni najčešće ne planira znatno ranije te se u skladu s tržišnim trendovima odluke o odlasku na odmor u tom razdoblju najčešće donose u posljednjem trenutku i neposredno prije samog odlaska.

Kada je riječ o očekivanim rezultatima turističkog prometa u razdoblju nadolazećih uskrsnih praznika njih, kako kažu, neće biti moguće uspoređivati s prošlogodišnjim jer je ove godine blagdan Uskrsa kalendarski puno ranije u odnosu na prošlu godinu kada je bio krajem travnja te su ga turisti nerijetko spajali s praznikom 1. svibnja.

Ako se ovogodišnji uskrsni vikend usporedi s istim vikendom 2009., kada je taj blagdan bio u sličnom terminu kao ove godine, prema trenutnim najavama i uz povoljne vremenske uvjete mogu se očekivati puno bolji rezultati nego tada, ističu iz Ministarstva.

Dodaju da njihovom anketom nisu obuhvaćene procjene sustava turističkih zajednica vezane uz dolazak domaćih turista u vlastite kuće za odmor (nekomercijalne objekte) duž Jadrana, kao i da bi sve navedeno moglo značiti kvalitetnu predsezonu u turističkim mjestima koju je, naravno, potrebno i što temeljitije i uspješnije odraditi.

HINA


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.