Mirza Huseinbašić iz PwC Hrvatska stekao je certifikat ovlaštenog istražitelja prijevara (CFE)

Od ove godine, Mirza Huseinbašić, menadžer za forenzičke usluge u PwC-u Hrvatska, nositelj je svjetski priznatog certifikata ovlaštenog istražitelja prijevara (Certified Fraud Examiner – CFE).

Mirzi je certifikat dodijelilo Udruženje ovlaštenih istražitelja prijevara (Association of Certified Fraud Examiners – ACFE), najveća svjetska organizacija za borbu protiv prijevara i vodeći pružatelj obuke i obrazovanja za borbu protiv prijevara. Mirza je uspješno ispunio ACFE-ove zahtjeve u vezi s osobinama, iskustvom i obrazovanjem potrebnim za titulu CFE te je položio opsežan ispit koji je proveo ACFE pokazavši znanje u četiri područja ključna za borbu protiv prijevara: prijevarne financijske transakcije, sprječavanje i odvraćanje od prijevara, pravni elementi prijevare i istraga prijevare. Ovlašteni istražitelji prijevara na šest kontinenata istražili su više od milijun potencijalnih slučajeva građanskih i kaznenih prijevara.

Mirza se pridružuje krugu poslovnih i državnih stručnjaka diljem svijeta koji su također stekli titulu CFE, uz kolegicu Ivanu Rapić, iz odjela forenzičkih usluga PwC-a u Hrvatskoj, kojoj je ovaj certifikat dodijeljen 2016. godine.

Mirza se pridružio PwC-u u Hrvatskoj u rujnu 2016. godine kao forenzički menadžer s 4 godine relevantnog iskustva u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i svijetu. Prije dolaska u PwC Hrvatska, Mirza je 5 godina radio za jedno od društava „velike četvorke“ u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u forenzici te na projektima pravnog i poreznog savjetovanja. Aktivno je sudjelovao  u razvoju forenzičkih usluga PwC-a u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi kao stručnjak u svom polju te je, između ostaloga, provodio istrage prijevara, pomagao u domaćim i međunarodnim parničnim i arbitražnim slučajevima te provodio provjere usklađenosti, uključujući i one u skladu sa zakonodavstvom SAD-a i UK-a (FCPA i ABAC) te sudjelovao u dubinskim snimanjima društava u regiji, kao i dubinskim snimanjima trećih strana za međunarodne i domaće klijente.

Na svjetskoj razini PwC je prepoznat kao vodeće društvo za forenzičke financijske istrage i usluge savjetovanja prilikom sporova te mu je više puta dodijeljen status Vanguard Leadera od strane društva ALM Intelligence (bivše društvo Kennedy Consulting Research & Advisory), vodećeg konzultantskog društva na području istraživanja i savjetovanja.

PwC ima jedinstvenu globalnu politiku akreditacije za forenzičke usluge koja osigurava dosljedan model pružanja usluga na lokalnoj i globalnoj razini. PwC sada ima tim od oko 40 forenzičkih stručnjaka diljem jugoistočne Europe.

U slobodno vrijeme, Mirza uživa u planinarenju, bavi se fotografijom te se druži s obitelji i prijateljima.

Podijeli

Odgovori

Top