Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Mladi iz Hrvatske nikada lakše do studija u inozemstvu

Mogu studirati u svojoj zemlji i svijetu. U drugoj zemlji mogu provesti semestar ili cijeli studij.

Mladi iz Hrvatske nikada nisu imali više mogućnosti za visoko obrazovanje. Mogu studirati u svojoj zemlji i svijetu. U drugoj zemlji mogu provesti semestar ili cijeli studij.

Kako bi mladi mogli doznati kakvi im se studijski programi nude u Hrvatskoj i svijetu, što je sve potrebno za upis željenog studija, te kako doći do stipendije, u srijedu 12. listopada 2022. godine održat će se online Sajam visokog obrazovanja i stipendija, jedan od najvećih obrazovnih događaja u ovom dijelu Europe.

Na Sajmu sudjeluje više od 20 obrazovnih ustanova i drugih organizacija. Uz državne institucije i jedinice regionalne i lokalne uprave, tu su sveučilišta, veleučilišta, fakulteti, visoke škole, strani kulturni centri i veleposlanstva.

Posjetitelje Sajma tako očekuju zanimljive informacije o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Slovačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Malti, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

„Mladima koji žele vrhunsko obrazovanje, danas je svijet na dlanu. Ovisno o tome u kojem području jednoga dana žele graditi karijeru, mladi mogu izabrati najbolje moguće obrazovanje. Ako se odluče za studij vani, naučit će ili usavršiti strani jezik. Uz svladavanje izazova daleko od roditeljskog doma osamostalit će se i steći dragocjeno životno iskustvo. Studiranje vani mnogim je mladima prilika za osobni rast i razvoj, otkrivanje novih interesa, upoznavanje novih kultura i stjecanje novih prijateljstava“, kazala je dr. sc. Ana Skledar Matijević, voditeljica Sajma visokog obrazovanja i stipendija.

Mladima preporučuje da s pripremama za studij vani krenu na vrijeme jer su prijave na strana sveučilišta nerijetko ranije od onih u Hrvatskoj.

„Prijave za studij u Sjedinjenim Američkim Državama kreću već u studenome za sljedeću akademsku godinu, pa je s prijavom dobro krenuti i dvije godine prije početka studija. Budući studenti trebaju na vrijeme doznati i koja im je dokumentacija potrebna za upis studija te je li za studiranje u željenoj zemlji potrebna viza. Vize našim mladima nisu potrebne za studiranje u zemljama Europske unije, no studentske su im vize nužne, primjerice, ako žele studirati u Velikoj Britaniji ili Sjedinjenim Američkim Državama“, kazala je Ana Uglešić, obrazovna savjetnica u Institutu za razvoj obrazovanja.

Taj je Sajam namijenjen srednjoškolcima, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima. Sajam će 12. listopada 2022. godine trajati od 12 do 18 sati, a s predstavnicima izlagača moći će se razgovarati na njihovim virtualnim štandovima između 16 i 18 sati.

Posjet Sajmu za sve je zainteresirane besplatan, no za pristup digitalnoj platformi na kojoj se Sajam održava, potrebna je prijava putem poveznice: https://register.empl.io/SAS2022.

I ove godine organizaciju Sajma podupiru Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe EU, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, Grad Zadar, Grad Zagreb i Grad Rijeka.

Više o Sajmu: https://iro.hr/sajam-stipendija-i-visoko-obrazovanje/

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Ljudski resursi

S udjelom od 27,3 posto mlađih od 30 godina koji su zaposleni na određeno Hrvatska nije najgora u Europskoj uniji, ali je među najgorima,...

Ljudski resursi

Među brojnim osobinama koje poslodavci traže kod sadašnjih i potencijalnih zaposlenika, uz bok znanjima i vještinama vezanim uz sam posao, u pravilu se ističe...

Edukacija

Kako nove generacije redefiniraju pojmove karijere i uspjeha te koje izazove za poslodavce to donosi?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.