Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Modernizacijom riječke rafinerije otvorit će se 60 radnih mjesta

Kako modernizacija riječke rafinerije utječe na svakog građanina? Glavno je pitanje kojim se bavi nova Koordinacija.

Kako modernizacija riječke rafinerije utječe na svakog građanina? Glavno je pitanje kojim se bavi nova Koordinacija. U rubrici Notes operativni direktor rafinerija i marketinga Goran Pleše govori o modernizaciji Rafinerije nafte Rijeka, koja je ujedno najveći pojedinačni investicijski projekt u povijesti naftne kompanije INA.

„Potrošit ćemo toliku količinu betona koja može napuniti 20 olimpijskih bazena, a najveće kolone postrojenja bit će više od bilo kojeg nebodera u Rijeci. Projekt je krenuo početkom 2020. tako da smo se tijekom ove tri godine susreli s brojnim izazovima poput pandemije koronavirusa, ukrajinske krize, povećanja cijena čelika i betona, otežanog transporta i nedostupne radne snage. Unatoč tomu, sad smo u završnoj fazi projekta“, govori Pleše.

Goran Pleše

Ukupna projektna vrijednost je 630 milijuna eura, a najznačajniji projekt je DCU (engl. DelayedCoker Unit), postrojenje za preradu teških ostataka nafte. To srce postrojenja dopremilo je 100 kamiona, kran se sastavljao 3 tjedna na terenu, a visinom seže kao i Zagrebačka katedrala.

„Kran je bio težak 1600 tona, cijeli taj projekt bio je vrlo impresivan i zahtjevan, ali bio je posebno lijep osjećaj kad je bilo sve gotovo – postigli smo jedan milestone“, objašnjava Vedrana Janjić, direktorica projekta nadogradnje rafinerije nafte Rijeka.

Koliko su ljudi važni u cijeloj izgradnji, dokazuje i zaštita na radu. U tri godine radova nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj ili ozbiljna ozljeda. Na postrojenju se nalazi gotovo 170 km cijevi čija je udaljenost jednaka onoj između Zagreba i Crikvenice. Dovršetak radova na kojem radi 700 djelatnika očekuje se tijekom 2024., a glavna prednost je što će građani Hrvatske imati sigurnu opskrbu tržišta visokokvalitetnim proizvodima. I ne samo to, otvorit će novih 60 radnih mjesta

Željava u rubrici Miljokaz

Ekipa Koordinacija motorima je pristigla na najskuplji i najveći vojni objekt u bivšoj državi – Željava, a sve donosi rubrika Miljokaz. Baza je izgrađena 1968., a nalazi se na granici između Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Željava je mogla primiti 58 zrakoplova koji su sa sveukupno 5 pista mogli poletjeti u roku od 2 do 5 minuta. Uništena je 1992. prilikom povlačenja okupatora s tog područja s čak 50 tona ekspoloziva.

Kako odabrati pravog majstora za renovaciju?

U Antinoj Garaži saznajte kako odabrati pravog majstora za renovaciju. Što je bolje: birati majstora po majstora ili odabrati princip „ključ u ruke“, koje su prednosti, a koji nedostaci, odgovara Ante Cash. Ujedno, objašnjava kako pokriti sve radove od jednog do drugog majstora te savjetuje da u ovom stresnom razdoblju adaptacije budete što strpljiviji.

Na što treba paziti prilikom kupoprodaje nekretnine?

Hrvati vole nekretnine, zato je gost rubrike Tips&tricks pravnik Tomislav Sadrić. Savjetuje na što treba obratiti pozornost prodavatelj, a na što kupac. Dok prodavatelj brine o brzoj i efikasnoj isplati nekretnine, kupac brine o svojstvima nekretnine, je li nečim opterećena te ima li posebne nedostatke. Kako provjeriti vlasništvo nad nekretninom? Kako upisati vlasništvo u zemljišne knjige? Odgovore na sva ova pitanja doznajte u novoj Koordinaciji.

Generalni pokrovitelji emisije su BOSCH, Galeković, Nexe, Pevex te medijski partner 24sata.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.