Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Modni brend RANRA dobitnik je Zalando Sustainability nagrade na Tjednu mode u Kopenhagenu

Zalando, vodeća europska online platforma za modu i životni stil, u partnerstvu s Tjednom mode u Kopenhagenu, brendu RANRA danas je dodijelilačetvrtu Zalando Sustainability nagradu.

James Cochrane

Zalando, vodeća europska online platforma za modu i životni stil, u partnerstvu s Tjednom mode u Kopenhagenu, brendu RANRA danas je dodijelilačetvrtu Zalando Sustainability nagradu. Modni brend RANRA, neuobičajeno za održivije kolekcije, žiri je posebno impresionirao neočekivanom kombinacijom boja i tekstura na modnoj pisti, stvorivši time izrazito visokomodnu reviju. Žiriju se svidjela dugovječnost koju je brend imao na umu pri stvaranju kolekcije, s mnoštvom adaptabilnih i raznovrsnih komada. Ovo je četvrta sezona trogodišnjeg Zalando strateškog partnerstva s Tjednom mode u Kopenhagenu, s ciljem stvaranja odgovornije modne industrije i podrške Zalando do.MORE strategiji. Zalando Sustainability nagrada za cilj ima potaknuti modne brendove na istraživanje održivijih alternativa i prepoznavanje strategija koje doprinose manje štetnoj budućnosti.

Prema mišljenju žirija, kolekcija prikazana na Tjednu mode u Kopenhagenu u prvi plan je istaknula lokalizirani lanac opskrbe, s materijalima podrijetlom iz Italije. Neuobičajena kombinacija materijala i tekstura učinila je svaki komad uzbudljivim statementom na modnoj pisti. Brend RANRA osvojio je nagradu od 20.000 € i Zalando partnerstvo za razvoj ekskluzivne kolekcije koja će dodatno iskoristiti održivija dizajnerska rješenja u upotrebi materijala, proizvodnih procesa, tehnoloških rješenja i dosljednosti. Veći dio kolekcije za proljeće/ljeto 2023. predstavljene na Tjednu mode u Kopenhagenu, Zalando će učiniti dostupnom za više od 49 milijuna kupaca na 25 europskih tržišta.

Alice Marshall, direktorica nabave ženske odjeće u Zalandu i članica žirija Zalando Sustainability nagrade je izjavila: “Zadovoljstvo nam je predstaviti brend RANRA kao četvrtog po redu dobitnika Zalando Sustainability nagrade na Tjednu mode u Kopenhagenu za proljeće/ljeto 2023. Žiri i ja osobno smo impresionirani predivnim i uzbudljivim korištenjem boja i materijala u prikazanoj kolekciji. Rodno neutralni aspekt kolekcije, čini je zaista zanimljivom i inkluzivnom za sve. Radujemo se suradnji s brendom RANRA u kreiranju kapsulne kolekcije koja će nastaviti istraživati tehnološki napredak i inovacije koje Zalando kupci žele.

Osnivači brenda RANRA, Arnar Mar Jonsson i Luke Stevens su poručili: “Vidjeti naš rad prepoznatim od strane tako prestižne nagrade, znači nam sve na svijetu. Naš cilj je od početka bio stvoriti brend koja će imati utjecaj na industrijske procese proizvodnje; interveniranje unutar postojećih proizvodnih metoda i prilagođavanje povijesnih pristupa koji nude održivija rješenja za probleme s kojima je industrija danas suočena . Osvajanje ove nagrade veliki je korak u daljnjem definiranju tog puta. Više nego ikad, osjećamo se motiviranima nastaviti pomicati granice dizajna odjeće i načina na koji definiramo održivost.”

Članica žirija Cecilie Thorsmark direktorica Tjedna mode u Kopenhagenu, je izjavila: “Sretna sam što i ove godine, na Tjednu mode u Kopenhagenu, surađujemo sa Zalandom jer njihova Sustainability nagrada aktivno potiče pozitivne promjene u cijeloj industriji. Kao članici žirija, proces ocjenjivanja velikog broja inovativnih brendova koji istražuju i provode održivije pristupe i pridonose odgovornijoj modnoj industriji bio je uzbudljiv. Odabir brenda RANRA kao pobjednika Zalando Sustainability nagrade, dugogodišnja, neprestana predanost brenda u kombiniranju napora u pogledu održivosti s inovativnim idejama ne samo da rezultira iznimnim dizajnom, već također otkriva i eksperimentalni pristup održivosti koji je uistinu inspirativan.”

Drugoplasirani, RÆBURN i MWORKS žiri su zadivili svojim inovativnim pristupom prema održivosti i inspirativnim kolekcijama za proljeće/ljeto 2023. i budućnost modne industrije.

Revije finalista Zalando Sustainability nagrade predstavljene su u Pressenu na Tjednu mode u Kopenhagenu od 9. do 12. kolovoza 2022. Kolekcije su također prikazane i na Zalando Greenhouse, digitalnom izložbenom prostoru koji potrošačima diljem svijeta omogućuje pristup putem livestreama. Ostali ekskluzivni sadržaji, kao što su panel razgovori održani u srijedu, 10.kolovoza – “Što je potrebno kako bi modna industrija bila cirkularna” (s voditeljicom Lucy Maguire, urednicom trendova u Vogue Businessu te Laurom Coppen, voditeljicom Zalando Circularity, Andreom Baldom, izvršnim direktorom Gannija i Annom Vilén, voditeljicom komunikacija za inovacijski projekt SipTex u Sysavu kao panelistima).    

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Novosti

Svaki poslodavac želi zadovoljnog i motiviranog zaposlenika koji će svojim radom pridonositi boljitku tvrtke i koji će dugi niz godina biti prisutan u organizaciji,...

Lifestyle

Što učiniti ako ste na radnom mjestu okruženi ljudima koji su skloniji negativnim tračevima? Što ako ste meta upravo vi?

Ljudski resursi

Tema aktualne epizode Koordinacije je zaštita na radu. Gotovo svakodnevno dolazi od velikog broja ozljeda na radu, a često ozljede završe i sa smrtnim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.