Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

MOL se povlači iz projekta gradnje plinovoda Nabucco?

Ovim projektom Europa želi smanjiti ovisnost o ruskom plinu. Plinovod dug 3300 kilometara trebao bi povezati plinska polja središnje Azije s Europom preko Turske i jugoistočne Europe, zaobilazeći Rusiju.

Ovim projektom Europa želi smanjiti ovisnost o ruskom plinu. Plinovod dug 3300 kilometara trebao bi povezati plinska polja središnje Azije s Europom preko Turske i jugoistočne Europe, zaobilazeći Rusiju.

Mađarska naftna kompanija MOL objavila je u utorak da je projekt plinovoda Nabucco, kojim Europa želi smanjiti ovisnost o ruskom plinu, pun neizvjesnosti i upozorila da bi se iz njega mogla povući.

“Postoje mnogobrojne neizvjesnosti oko projekta Nabucco koje je teško zanemariti”, ističe Mol u priopćenju objavljenom u utorak. “Neizvjesno je financiranje kao i opskrba plinom”, dodaje.

Priopćenje je objavljeno dan nakon što je mađarski premijer Viktor Orban spomenuo mogućnost povlačenja MOL-a iz tog međunarodnog projekta.

“Nisam stručnjak za to pitanje, no mislim da će čak i mađarska tvrtka MOL napustiti taj projekt”, rekao je Orban u ponedjeljak navečer u Bruxellesu. “Nabucco je u poteškoćama”, dodao je.

“I dalje smo zainteresirani za diverzifikaciju opskrbe energijom, no kao neovisna privatna kompanija moramo također opravdati svoja ulaganja našim dioničarima”, objašnjava MOL.

U Nabuccu sudjeluju austrijski austrijski OMV, mađarski MOL, rumunjski Transgaz, bugarski Bulgargaz, turski Botas i njemački RWE.

Plinovod dug 3300 kilometara trebao bi povezati plinska polja središnje Azije s Europom preko Turske i jugoistočne Europe, zaobilazeći Rusiju.

HINA

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Tako fond InterCapital Commodity Strategy pruža potencijalnu zaštitu od inflacije zbog visoke koreliranosti s indeksom potrošačkih cijena.

Financije

Erste banka tako je zadržala najvišu ocjenu bonitetnih agencija koju ima neka banka ili bilo koja druga tvrtka na hrvatskom tržištu, a njezin je...

Financije

Fintech ili financijska tehnologija krovni je termin koji se odnosi na softvere, algoritme i aplikacije koje olakšavaju i automatiziraju tradicionalne načine raspolaganja novčanim sredstvima

Financije

Rizično ulaganje može vam donijeti veliku zaradu, ali i značajne financijske gubitke. Zato je uvijek važno znati u što se upuštate i dobro procijeniti...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.