Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Mondelēz International sklapa ugovor o kupovini Chipita Global S.A., visokorastućeg europskog lidera u proizvodnji kroasana i pečenih grickalica

Akvizicija će omogućiti Mondelēz Internationalu da ponudi široki portfelj pekarskih proizvoda u Europi, zadovoljavajući rastuću potražnju potrošača za ovim segmentom.

Mondelēz International, Inc. (MDLZ) objavljuje da je dovršio akviziciju Chipita Global S.A., visokorastućeg lidera u kategoriji kroasana i pečenih zalogaja srednje i istočne Europe.

Akvizicija će omogućiti Mondelēz Internationalu da ponudi široki portfelj pekarskih proizvoda u Europi, zadovoljavajući rastuću potražnju potrošača za ovim segmentom. Također otvara snažan potencijal za inovacije, okupljajući kultne brendove Mondelēz Internationala kao što su Cadbury i Milka, s omiljenim brendovima kroasana i pečenih grickalica Chipita Global S.A poput 7Days. Chipitini proizvodi već dosežu dvije milijarde potrošača u više od 50 zemalja.

Chipita je fantastičan posao, izgrađen na čvrstim temeljima od strane tima nevjerojatno talentiranih ljudi. Radujemo se što ćemo u Mondelēz International ugostiti njihove ljude, voljene brendove i moćno naslijeđe, dok unaprjeđujemo našu strategiju da postanemo globalni lider u proizvodnji grickalica”, rekao je Vince Gruber, izvršni podpredsjednik i predsjednik Mondelez Europe. „Uspostavljanje Mondelēz Internationala u kategoriji kroasana i pečenih zalogaja kroz Chipita Global S.A. pridonijet će ubrzanom rastu diljem Europe i pomoći će proširiti našu prisutnost na ključnim brzorastućim tržištima srednje i istočne Europe.

Od danas će se uspostaviti privremeni upravljački tim koji će upravljati operacijama Chipita i podržavati proces integracije, koji će se održati 2022. Privremeni upravljački tim, koji je uravnotežena mješavina iskusnih iz Mondelēz Internationala i postojećih čelnika Chipita Global SA , vodit će Ivo Naydenov, koji je u Mondelēz Internationalu gotovo 20 godina, a koji je intenzivno radio diljem jugoistočne Europe. Ivo će donijeti širok raspon stručnosti u ovu ulogu, izgrađenu tijekom duge karijere u industriji hrane i grickalica, unutar i izvan Mondelēz Internationala.


Novi privremeni izvršni direktor, Ivo Naydenov, rekao je: “Dugo sam se divio Chipitau i uzbuđen sam što radim zajedno s našim novim kolegama na podršci inovacijama i sjajnim kombinacijama novih proizvoda, što je ova akvizicija omogućila. Zajednički ulazak u ovaj odnos donosi priliku za učenje jedni od drugih, ali i rast zajedno, stvarajući nove izglede za naše ljude i brendove. Planiramo dovesti Chipita Global S.A. u Mondelēz International na promišljen, odgovoran i brižan način, poštujući sjajan posao koji su izgradili njihovi ljudi tijekom posljednjih 40 godina.”

Daljnji detalji o dugoročnim planovima vodstva, nakon razdoblja integracije, bit će podijeljeni u dogledno vrijeme.Pročitajte još:

Financije

Novi krug investicija podržat će planove tvrtke PlanRadar u globalnom širenju  i tehnološkom razvoju.

Marketing i prodaja

Posjedovati web shop može biti vrlo unosan posao, ali samo ako se obavlja na pravi način.

Ekonomija

U 2021. godini strojno je obrano oko 50 posto duhana, uz pomoć mehaničkih berača u koje je HD posljednjih nekoliko godina investirao više od...

Financije

Na dvadesetu godišnjicu uvođenja eura kao europske valute, tim ekonomskih stručnjaka Coface proveo je analizu o učincima koje je promjena imala u makroekonomskom smislu.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.