Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Motivacijska snaga zvana “self-talk”

pixabay.com

Self-talk, kako ga psiholozi zovu ili, prevedeno, razgovor sa samim sobom, pomaže kod podizanja morala i izvedbe.

Ne brinite se, nitko vas neće proglasiti ludim ako radite ovu vježbu.

Većina nas zna koliko je stresno održati neku prezentaciju na nekom važnom sastanku. Poneki, možda, imaju i nesanice zbog javnog izlaganja, znoje se ili im se tresu noge. Srećom, pronašli smo zgodan način za rješavanje ovog problema. Jednostavno je, razgovarajte sami sa sobom onako kako biste razgovarali s nekim prijateljem, poznanikom u istoj situaciji.

Ako je vjerovati istraživanju psihologa Eathana Krossa sa Sveučilišta u Michiganu, obraćati se sam sebi imenom ili zamjenicom „Ti“, umjesto „Ja“, pomaže kod stresnih situacija.

Rezultati njegova istraživanja su pokazali da osobe koje su koristile svoje ime u vježbama, pokazuju puno više samouvjerenosti. Zamislite da se zovete Ivan i da sami sebe bodrite „Možeš ti to, Ivane!“. Također, situacije, poput govora pred većom publikom, više vide kao izazov, a ne prijetnju. Dapače, ovako obraćanje samome sebi doživljeno je kao pomoć dragom prijatelju, te distanciranje od vlastitih problema i realnije sagledavanje situacije.

Ništa nas ne košta pokušati!


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.