Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Motovun domaćin međunarodne konferencije Iter Vitis – od baštine do brenda

Hrvatska kao nova članica europske kulturne rute „Iter Vitis“ domaćin je generalne Iter Vitis skupštine u okviru koje se održava i međunarodna konferencija o vinskom turizmu „Iter Vitis – od baštine do brenda“.

Hrvatska kao nova članica europske kulturne rute „Iter Vitis“ domaćin je generalne Iter Vitis skupštine u okviru koje se održava i međunarodna konferencija o vinskom turizmu „Iter Vitis – od baštine do brenda“. Skupština i konferencija od 14. do 16. studenog u Motovunu, okupljaju više od dvjesto sudionika, vinskih stručnjaka, proizvođača vina, turističkih djelatnika i predstavnika institucija

Europska kulturna ruta „Iter Vitis“, certificirana je pri Institutu za kulturne rute Vijeća Europe 2009. te prolazi kroz 20 država. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ u ožujku je postala član „Iter Vitisa“ i njezin nositelj rute za Hrvatsku.

„Uviđajući veliki potencijal ruta za razvoj ruralnih područja i cjelogodišnjeg turizma posebno zbog njihovog velikog broja koje geografski prolaze kroz Hrvatsku priključili smo se ovoj jedinstvenoj europskoj mreži kulturnih ruta. Sukladno Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. kao i Programu hrvatske Vlade vinski turizam predstavlja značajan turistički proizvod samostalno, ali i kao dio ukupne turističke atrakcijske osnove u svim područjima Lijepe naše. Kako je posljednja međunarodna konferencija o vinskom turizmu u Hrvatskoj održana 2013. godine držimo da ćemo ovim događajem potaknuti razvoj, promociju i suradnju na ovoj europskoj kulturnoj ruti u cilju kreiranja i promoviranja posebnog turističkog proizvoda“, ističe Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova „Selo“.

Pročitajte još:

Edukacija

Ovo su samo neka od pitanja međunarodne online konferencije „ITER VITIS – konkurentno i sigurno“, koja će se održati u srijedu, 9. prosinca, putem...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.