Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Mrsić: Nezaposlenost će još rasti, a pad očekujem tek od 2014.

Broj zaposlenih počet će ozbiljnije rasti nakon što BDP poraste preko dva posto, rekao je Mrsić koji očekuje da će se ove godine trend rasta nezaposlenosti polako zaustavljati

Broj zaposlenih počet će ozbiljnije rasti nakon što BDP poraste preko dva posto, rekao je Mrsić koji očekuje da će se ove godine trend rasta nezaposlenosti polako zaustavljati

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas da će nezaposlenost nastaviti rasti do kraja ožujka, kada će početi padati zbog sezonskog zapošljavanja.

Mrsić je nakon sjednice Vlade komentirao nove podatke po kojima je broj nezaposlenih prešao 370.000, a od Nove godine bez posla ostalo više od 10.000 ljudi, istaknuvši kako se nezaposlenost trajno može smanjiti samo investicijama u nova radna mjesta.

Broj zaposlenih počet će ozbiljnije rasti nakon što BDP poraste preko dva posto, rekao je Mrsić koji očekuje da će se ove godine trend rasta nezaposlenosti polako zaustavljati, a u 2014. i 2015. doći će do otvaranja novih radnih mjesta i pada broja nezaposlenih.

Podsjetio je kako je lani zaposleno najviše ljudi u posljednjih pet godina, što pokazuje da se hrvatsko tržište rada počelo restrukturirati. No, još uvijek se više otpušta radnika nego što se prima.

Aktivne mjere politike zapošljavanja omogućavaju prilagodbu radne snage vremenima kada će doći do otvaranja novih radnih mjesta, a sredstva u proračunu za to su povećana 24 posto, kaže Mrsić.

Najviše očekuje od tri mjere – rada bez zasnivanja radnog odnosa, samozapošljavanja i očuvanja radnih mjesta te javnih radova u kojima će nezaposleni ubuduće moći ostati na radnom mjestu godinu dana, a ne šest mjeseci.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.