Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Mrsić s predstavnicima sindikata i poslodavaca o izmjeni ZOR-a [VIDEO]

Ministar izrazio zadovoljstvo sastankom sa sindikatima.

Ministar izrazio zadovoljstvo sastankom sa sindikatima.

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava održan je radni sastanak ministra Miranda Mrsića s predstavnicima sindikata i poslodavaca oko izmjena Zakona o radu (ZOR), kojim bi se trebao obnoviti socijalni dijalog koji je prekinut još krajem prošle godine.

Nakon sastanka ministar je pak izrazio zadovoljstvo postignutim na prvom sastanku. Ističe kako su obje strane pristupile razgovorima u dobroj volji te da će se sljedeći održati 18. ožujka.

Dodaje kako će sindikati nastaviti pregovore u bipartitnom dijalogu s HUP-om.

[infopunkt 7883 2]

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske je pak rekao kako su sindikati došli u dobroj vjeri te da ako ne uspije na ovaj način, pokazali su da se može i drugačije.

Krešimir Sever kao predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata  kaže kako su očekivanja prvog sastanka dobivena. Dogovoreno je pak da će biti dovoljno vremena za pregovore.

[infopunkt 7883 5]

Do 18. ožujka naime bit će provedeni bipartitni razgovori s Udrugom poslodavaca.

Ozren Matijašević pak ističe kako mu je drago da su počeli konkretni pregovori. O pitanju prijedloga osobnog stečaja, Matijašević pak kaže: „još zakon o osobnom bankrotu nije ugledao svijetlo dana, a trebao bi. Žalosno je da smo jedna od demokratskih zemalja koja nema rješenje sličnog tipa“.

[infopunkt 7883 4]

[infopunkt 7883 6]

Napisao

Pročitajte još:

Pravo

Ako se osvrnemo na trenutne prijedloge izmjena i dopuna Zakona o radu te Zakona o suzbijanju neprijavljenog rada, pravo je vrijeme da uključimo pravnike...

Komentari

Status quo nije donio Kodaku ništa osim propasti, neće niti vama.

Ekonomija

U 2021. pokrenuto je 3.166 stečajnih i predstečajnih postupaka (28% više nego u istom razdoblju prošle godine).

Lifestyle

Ne ogovarajte bivšeg poslodavca. Kakva vam je to fotografija na Facebooku? Što od sadržaja 'dijelite'? Koliko vaš CV odgovara istini?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.