Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Mudro organizirajte vrijeme!

24 sata vam više neće biti premalo i odspavat ćete onih osam sati o kojima svi pričaju?

vrijeme

Sjećate se kraja ljeta, kad ste ispijajući koktel obećali sami sebi da ćete od rujna bolje organizirati vrijeme, 24 sata vam više neće biti premalo i odspavat ćete onih osam sati o kojima svi pričaju?

Organizirajte se!

Vodite računa o dnevnim aktivnostima

Pamtite sve što radite na dnevnoj bazi i zapisujte koliko vremena potrošite na određenu aktivnost. Iznenadit ćete se kad shvatite koliko vremena dnevno potratite ne radeći ništa.

Zapišite sve svoje aktivnosti u bilježnicu

Jednom kad shvatite što radite cijeli dan i koliko vremena potrošite na to, zapišite aktivnosti u bilježnicu. Kad sve imate na jednom mjestu, „crno na bijelo“, bit će vam lakše vidjeti gdje ste izgubili dosta vremena.

Možete i kategorizirati aktivnosti po bojama, primjerice, posao u plavoj boji, slobodno vrijeme u žutoj, a kućanske poslove obojite u crvenu boju.

Pogledajte kako provodite svoje vrijeme

Dva sata odlučujete što ćete jesti? Surfate internetom osam sati? Složite obrasce koji će vam pomoći pri organizaciji vremena i određivanju prioriteta.

Prilagodite se

Sad kad konačno znate što radite i na što vam vrijeme odlazi, napravite prilagodbe u rasporedu. Neke aktivnosti jednostavno ne mogu trajati kraće. To ne znači da tratite svoje vrijeme.

Smanjite slanje e- mailova

Ako provodite tri sata dnevno šaljući poslovne e- mailove, vjerojatno nećete  moći smanjiti vrijeme koje vam odlazi na ovu aktivnost. Ali ako između poslovnih e- mailova pošaljete nekoliko privatnih, to vam svakako oduzima vrijeme. Pokušajte se koncentrirati samo na poslovnu poštu.

Promijenite navike

Gdje god nastane problem upravljanja vremenom, postoji i rješenje. Jednom kad se u potpunosti organizirate, morat ćete uložiti napor kako biste promijenili svoje navike. Ali ništa nije nemoguće, samo se uložiti trud u organizaciju i rezultati će biti vidljivi vrlo brzo.

Izvor: wikihow.com


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.