Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Na četiri specijalizirana sajma 317 izlagača iz 25 zemalja

Program Poduzetničkog impusla i nove sheme Hamaga daju nadu da je sada pravi trenutak za snažnu podršku obrtništva, za vjetar u leđa tom najfleksibilnijem i najžilavijeg dijela gospodarstva

Program Poduzetničkog impusla i nove sheme Hamaga daju nadu da je sada pravi trenutak za snažnu podršku obrtništva, za vjetar u leđa tom najfleksibilnijem i najžilavijeg dijela gospodarstva

Na Zagrebačkom velesajmu danas su otvorena četiri specijalizirana međunarodna sajma – graditeljstva i opremanja, strojeva i alata BIAM, zavarivanja i antikorozivne zaštite i međunarodni sajam obrtništva, na kojima se do 21. travnja na 12.500 četvornih metara izložbenog prostora predstavlja 317 izlagača iz 25 zemalja.

Sajmove je otvorio zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros koji je istaknuo kako će to ministarstvo, uz zakonske inicijative kako bi se stvorilo bolje okružje za poduzetnike, kroz program Poduzetnički impuls direktno utjecati na razvoj tog sektora.

Podsjetio je kako je već objavljena prva grupa natječaja za potpore. Drugi ciklus natječaja bit će objavljen ovog tjedna i u fokusu će biti obrazovanje, a treći ciklus bit će objavljen do kraja ovog mjeseca i u središtu će biti jačanje međunarodne konkurentnosti i nove tehnologije. Kazao je kako je ulazak Hrvatske u EU šansa za gospodarstvo, no kako je za uspjeh potrebno jačati konkurentnost, a to znači stalno se usavršavati, educirati, pratiti najnovija dostignuća i trendove.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec kazao je kako vjeruje da su najteže godine iza nas, da smo na početku novog investicijskog ciklusa ulaganjem u moderne tehnologije i kreiranje novih usluga te da će se na pragu ulaska u EU osjetiti pozitivni rezultati gospodarske i socijalne politike ove Vlade.

Program Poduzetničkog impusla i nove sheme Hamaga daju nadu da je sada pravi trenutak za snažnu podršku obrtništva, za vjetar u leđa tom najfleksibilnijem i najžilavijeg dijela gospodarstva, rekao je.

Sajmove, 36. međunarodni sajam graditeljstva i opremanja, 21. međunarodni sajam strojeva i alata BIAM, 24. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite Zavarivanje i 54. međunarodni sajam obrtništva, prati bogat stručno popratni program. Tako će se danas održati obrtnički forum na temu “Poticaji obrtništvu za oporavak gospodarstva”.

HINA

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

U pokretanju vlastitog posla, novi poduzetnici prvo se zapitaju gdje pribaviti novac, a jednom kada je ta prepreka riješena, ostaje pitanje koje su to...

Komentari

Koliko ste samo puta čuli ili pročitali čuvenu izreku ”pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi niti jednog dana u životu”?

Lifestyle

Poduzetništvo je spremnost pojedinca ili više partnera da uz određeno ulaganje kapitala i preuzimanje rizika uz neizvjesnosti uđe u poslovni pothvat s ciljem stvaranja...

Ljudski resursi

Prije nego što su postali dobri lideri, bili su zaposlenici.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.