Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Na Europskom forumu u Rijeci predstavit će se nova Zaklada Lürssen za poticanje mladih inženjera

Sveučilište u Rijeci, Lürssen Design Centre Kvarner i Maritime Centre of Excellence organiziraju drugi Europski forum, posvećen temi održivosti maritimnih inovacijskih ekosustava.

Sveučilište u Rijeci, Lürssen Design Centre Kvarner i Maritime Centre of Excellence organiziraju drugi Europski forum, posvećen temi održivosti maritimnih inovacijskih ekosustava. Vrhunac ovogodišnjeg Foruma bit će predstavljanje i službeno pokretanje Zaklade Lürssen, kojom se želi doprinijeti razvoju potencijala u pomorskom sektoru, ali i potrebama zajednice. Forum će se održati u ponedjeljak 17. lipnja, od 10 sati u Atriju Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Foruma koji je istraživao budućnost sveučilišta, ovogodišnji Forum usmjeren je na raspravu o suradnji na razvoju inovacija u kontekstu društveno odgovornog djelovanja sveučilišta i poslovnog sektora, s posebnim naglaskom na multilateralne inicijative.

Sveučilište u Rijeci odabralo je put dinamičnog rasta, a suradnju sa širom zajednicom oduvijek smatra ključnim elementom u obostranom procesu razmjene znanja i ideja kojim razvijamo nove vještine i gledamo daleku budućnost. Tema ovogodišnjeg Foruma nipošto nije slučajna; okupili smo vrsne međunarodne i domaće stručnjake iz područja visokog obrazovanja, znanosti i poslovnog sektora s kojima ćemo nastojati pronaći odgovore na suvremene globalne izazove održivosti maritimnih gradova i regija. Naše je Sveučilište svjesno svoje društvene odgovornosti, stoga kao otvoreno i inovativno sveučilište želimo pridonijeti stvaranju pravednijeg društva i održive budućnosti. Forum je također izvrsna prilika za razmatranje dodatnih mogućnosti za suradnju na razvoju inovacija i praksi u kontekstu društveno odgovornog poslovanja“, najavila je Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Na Forumu će se razgovarati o ekonomiji zelenog vodika, društvenoj odgovornosti istraživanja i inovacija, gradovima na vodi i brojnim drugim temama. Posebnost ove konferencije jest i predstavljanje novoosnovane Zaklade Lürssen.

„Osnivanjem Zaklade želimo istaknuti našu posvećenost održivim inovacijama i jačanju lokalne zajednice. Cilj nam je svakako i pružanje podrške i osnaživanje budućih mladih inženjera i lidera. Kroz našu Grupu, obvezat ćemo se da im osiguramo sve potrebne resurse i međunarodno iskustvo kako bi razvili kompetencije za sudjelovanje u stvaranju zelene budućnosti. Detalje ćemo najaviti u ponedjeljak na konferenciji koja je nastala kao rezultat suradnje sa Sveučilištem u Rijeci, a upravo međusobnu suradnju smatramo ključem napretka društva i samog pomorskog sektora“, rekao je Peter Lürssen, izvršni direktor Grupe Lürssen.

Program konferencije možete pronaći ovdje.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.