Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Na Forbesovoj listi najbogatijih rekordan broj žena

Osnivač Microsofta Bill Gates vratio se nakon četiri godine na čelo Forbesove liste najbogatijih na svijetu. Titulu je preuzeo od telekomunikacijskoga mogula Meksikanca Carlosa Slima Helua koji je četiri godine bio prvi.

Osnivač Microsofta Bill Gates vratio se nakon četiri godine na čelo Forbesove liste najbogatijih na svijetu. Titulu je preuzeo od telekomunikacijskoga mogula Meksikanca Carlosa Slima Helua koji je četiri godine bio prvi.

Bill Gates, osnivač Microsofta nakon pune četiri godine ponovno je ”zasjeo” na čelo Forbesove liste najbogatijih, a sve to s razlogom jer je njegov imetak u zadnjih godinu dana narastao za nevjerojatnih devet milijarda dolara. Koliko je njegovo bogatstvo ”dugotrajno” potvrđuje činjenica da se Gates nalazio na prvom mjestu 15 godina, od zadnjih 20 godina.

Treće mjesto već drugi put zaredom drži španjolski trgovac odjećom Amancio Ortega, najpoznatiji po lancu trgovina Zara. On je i ovaj put utoliko dovoljno odmaknuo od četvrtog mjesta, koje je ponovno pripalo milijarderu Warrenu Buffetu.

Iznenađenje je američki kockarski tajkun Sheldon Adelson, koji se ove godine ponovno, nakon 2007., pozicionirao u društvo prvih deset, dodavši u svoje bogatstvo dodatnih 11,5 milijarda.

Osim imena, koja su mnogobrojne iznenadili ili samo potvrdili očekivano, na Forbesovoj listi ove godine nalaze se i neke novosti. Tako primjerice, da bi bogataš ušao u prvih dvadeset, morao je imati rekordnih 31 milijardu dolara. Lani je za ulazak među 20 trebalo težiti neto ”tek” 23 milijarde.

Forbesova godišnja lista milijardera sadrži čak 172 žene, što je povećanje za 25 posto u odnosu na prošlogodišnjih 138 žena milijardera. Od 268 novopridošlica na listu 42 su žene, što je najveći udio novih ženskih milijardera ikada. Facebookova glavna operativna direktorica Sheryl Sandberg prvi put se našla na popisu.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Hrvatska turistička zajednica i Visa ostvarili su suradnju na promicanju turizma u Hrvatskoj u sklopu Memoranduma o razumijevanju s ciljem daljnje potpore rastu turizma...

Financije

Zarađivati novce ulaganjem svakako je jedan od dinamičnijih i izazovnijih načina ostvarivanja prihoda.

Novosti

Bruto i neto plaća pojmovi su koje vezujemo uz plaće radnika.

Financije

U Hrvatskoj mirovinski sustav leži na tri stupa od kojeg su prva dva obvezni mirovinski fondovi, dok se treći odnosi na dobrovoljni.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.