Na Forbesovoj listi najbogatijih rekordan broj žena

Na Forbesovoj listi najbogatijih rekordan broj žena

Bill Gates, osnivač Microsofta nakon pune četiri godine ponovno je ”zasjeo” na čelo Forbesove liste najbogatijih, a sve to s razlogom jer je njegov imetak u zadnjih godinu dana narastao za nevjerojatnih devet milijarda dolara. Koliko je njegovo bogatstvo ”dugotrajno” potvrđuje činjenica da se Gates nalazio na prvom mjestu 15 godina, od zadnjih 20 godina.

Treće mjesto već drugi put zaredom drži španjolski trgovac odjećom Amancio Ortega, najpoznatiji po lancu trgovina Zara. On je i ovaj put utoliko dovoljno odmaknuo od četvrtog mjesta, koje je ponovno pripalo milijarderu Warrenu Buffetu.

Iznenađenje je američki kockarski tajkun Sheldon Adelson, koji se ove godine ponovno, nakon 2007., pozicionirao u društvo prvih deset, dodavši u svoje bogatstvo dodatnih 11,5 milijarda.

Osim imena, koja su mnogobrojne iznenadili ili samo potvrdili očekivano, na Forbesovoj listi ove godine nalaze se i neke novosti. Tako primjerice, da bi bogataš ušao u prvih dvadeset, morao je imati rekordnih 31 milijardu dolara. Lani je za ulazak među 20 trebalo težiti neto ”tek” 23 milijarde.

Forbesova godišnja lista milijardera sadrži čak 172 žene, što je povećanje za 25 posto u odnosu na prošlogodišnjih 138 žena milijardera. Od 268 novopridošlica na listu 42 su žene, što je najveći udio novih ženskih milijardera ikada. Facebookova glavna operativna direktorica Sheryl Sandberg prvi put se našla na popisu.

Podijeli

Odgovori

Top