Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Na Forbesovoj listi najbogatijih rekordan broj žena

Osnivač Microsofta Bill Gates vratio se nakon četiri godine na čelo Forbesove liste najbogatijih na svijetu. Titulu je preuzeo od telekomunikacijskoga mogula Meksikanca Carlosa Slima Helua koji je četiri godine bio prvi.

Osnivač Microsofta Bill Gates vratio se nakon četiri godine na čelo Forbesove liste najbogatijih na svijetu. Titulu je preuzeo od telekomunikacijskoga mogula Meksikanca Carlosa Slima Helua koji je četiri godine bio prvi.

Bill Gates, osnivač Microsofta nakon pune četiri godine ponovno je ”zasjeo” na čelo Forbesove liste najbogatijih, a sve to s razlogom jer je njegov imetak u zadnjih godinu dana narastao za nevjerojatnih devet milijarda dolara. Koliko je njegovo bogatstvo ”dugotrajno” potvrđuje činjenica da se Gates nalazio na prvom mjestu 15 godina, od zadnjih 20 godina.

Treće mjesto već drugi put zaredom drži španjolski trgovac odjećom Amancio Ortega, najpoznatiji po lancu trgovina Zara. On je i ovaj put utoliko dovoljno odmaknuo od četvrtog mjesta, koje je ponovno pripalo milijarderu Warrenu Buffetu.

Iznenađenje je američki kockarski tajkun Sheldon Adelson, koji se ove godine ponovno, nakon 2007., pozicionirao u društvo prvih deset, dodavši u svoje bogatstvo dodatnih 11,5 milijarda.

Osim imena, koja su mnogobrojne iznenadili ili samo potvrdili očekivano, na Forbesovoj listi ove godine nalaze se i neke novosti. Tako primjerice, da bi bogataš ušao u prvih dvadeset, morao je imati rekordnih 31 milijardu dolara. Lani je za ulazak među 20 trebalo težiti neto ”tek” 23 milijarde.

Forbesova godišnja lista milijardera sadrži čak 172 žene, što je povećanje za 25 posto u odnosu na prošlogodišnjih 138 žena milijardera. Od 268 novopridošlica na listu 42 su žene, što je najveći udio novih ženskih milijardera ikada. Facebookova glavna operativna direktorica Sheryl Sandberg prvi put se našla na popisu.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Kroz EBRD TFP program Erste banka klijentima nudi poboljšane uvjete financiranja koji omogućuju tvrtkama nastup i osvajanje novih tržišta.

Financije

Građani inflaciju osjete na svojim novčanicima, budući da cijene velikog broja proizvoda i usluga koštaju znatno više nego prije, a izgledno je kako se...

Ekonomija

Paralelno sa smanjenjem „straha“ od online kupovine, jačaju sve veća očekivanja e-kupaca.

Financije

Stopa inflacije u Hrvatskoj već je sad najviša od neslavne 2008. godine te ne pokazuje naznake usporavanja.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.