Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Na Jadranu 7% više turista tijekom uskršnjih blagdana

Tijekom uskršnjih blagdana ostvaren je porast broja posjetitelja od 7% u odnosu na do danas rekordnu proteklu godinu.

Hrvatsku je tijekom uskršnjih blagdana posjetilo 7% više turista nego je to bio slučaj prošle godine kada su ostvareni rekordni rezultati posjećenosti.

Ostvareni prodajni pokazatelji ukazuju kako smo ostarili rekordnu prodaju aranžmana tijekom uskršnjih blagdana na razini posjetitelja u jedinicama luksuznog smještaja“, ističe Josip Stulić iz Awaze-a, tvrtke u sklopu koje posluju tri vodeće domaće agencije za najam luksuznog smještaja – Croatia Luxury Rent, My Istria i Istria Home. „Ostvareni prodajni rezultati su više nego odlični i očekujemo da će se nastaviti i  tijekom prvomajskih blagdana. Svi pokazatelji idu tome u prilog“.

Trenutna prodajna ostvarenja ukazuju na podatak kako je ukupan broj prodanih rezervacija za čak 32% veći u odnosu na prvi kvartal protekle godine. Navedeni pokazatelji pokazuju kako je najviše noćenja za blagdane ostvareno u Istri i na Kvarneru s prosječnim porastom od 4%.

Slijede Zadarska i Splitsko-dalmatinska županija s porastom od 13%, te Dubrovačko- Neretvanska i Šibensko-kninska županija s rastom od 8%.

Tijekom uskršnjih blagdana najviše posjeta zabilježili su gradovi Poreč i Rovinj, slijede Dubrovnik, Zadar, Šibenik i Split.

Daleko najveći broj posjetitelja stigao je iz Njemačke, zatim Italije, i Austrije, slijede domaći posjetitelji, te posjetitelji s tržišta Slovenije, Francuske, Češke, Srbije i Mađarske.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.