Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Na Jadranu jesen – kiša ozbiljna opasnost za last minute aranžmane

Kada problemi stisnu, naši stari obično gledaju prema nebu. A baš odozgo nam se u zadnje vrijeme ne sprema ništa dobroga. Kiša u Lijepoj našoj pada kao u britanskim filmovima – manje više neprekidno. Sve veća proračunska rupa, teško će se krpati plažom, kupanjem i suncem, kojega nema već mjesecima!

Kada problemi stisnu, naši stari obično gledaju prema nebu. A baš odozgo nam se u zadnje vrijeme ne sprema ništa dobroga. Kiša u Lijepoj našoj pada kao u britanskim filmovima - manje više neprekidno. Sve veća proračunska rupa, teško će se krpati plažom, kupanjem i suncem, kojega nema već mjesecima!

Iako u Državnom Hidrometeorološkom zavodu objašnjavaju da je nemoguće predvidjeti vremensku prognozu za ljeto, crni oblaci očito postaju sve težu uteg oko noge vlasnicima terasa na Jadranu. Produljeni vikendi su Hrvatima prošli ispod kišobrana. Ostaje nada

Vrijeme je na našoj strani?

Razlog više za zabrinutost su last-minute ponude prema kojima mnogi gosti, u očekivanju većih popusta, planiraju svoje ljetovanje. Ovako, vremenska prognoza postaje faktor koji ozbiljno utječe na odabir lokacije.

Očekivanih 10 posto manje turista

S nekim minusima smo se već na početku sezone pomirili. S obzirom na iznimno jak last minute ove godine, ozbiljnije brojke moći će se slagati tek krajem rujna. Prema podacima za prvih pet mjeseci, Hrvatsku je posjetilo 9 posto manje turista nego prošle sezone. Nogometnim rječnikom rečeno, prvenstvo ipak počinje od srpnja.

– Nemamo još podatke, ali čujem da nije loše ni na jugu, u Dubrovniku. Problemi su veći u srednjoj Dalmaciji. No, neće niti katastrofe, sezona će proći s minusom od pet do deset posto – Večernji list prenosi izjavu predstavnika Hrvatske udruge hotelijera Franca Palme.

Napisao

Pročitajte još:

Turizam

Veliki interes gostiju za destinaciju Zlatna Slavonija koja obuhvaća čitavo područje Požeško-slavonske županije, utjecao je na investitore pa se tako neke od najvećih investicija...

Turizam

7. Forum obiteljskog smještaja ponudit će iznajmljivačima alate za neke od najvećih izazova s kojima se susreću: sve veća konkurencija, zakonske i porezne regulative...

Novosti

Eugen Juriček, univ. bacc. oec., manager u kulturi s položenim državnim ispitom za zvanje konzervator – restaurator, izumio je način za "pošumljavanje podmorja", uz...

Turizam

Izlet.hr jednostavna je i zabavna web i mobilna aplikacija. Od sada nastavnici, razrednici, roditelji i učenici osnovnih škola sami mogu kreirati sadržaj školskih izleta.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.