Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Na ulagače u turizam čeka više od 30 tvrtki, objekata i lokacija

Katalog je napisan na 110 stranica i sastavljen od tri dijela, a potencijalne ulagače u hrvatski turizam informira o mogućnostima ulaganja.

Katalog je napisan na 110 stranica i sastavljen od tri dijela, a potencijalne ulagače u hrvatski turizam informira o mogućnostima ulaganja.

S ciljem poticanja investicija u hrvatski turizam, a time i povećanja njegove konkurentnosti, Ministarstvo turizma je priredilo i na svojim web stranicama objavilo Katalog investicijskih projekata u kojem na 110 stranica potencijalne ulagače u hrvatski turizam informira o mogućnostima ulaganja u više od 30 tvrtki, objekata i lokacija koji su prioritetni javni turistički projekti za koje država traži ulagače.

Katalog je sastavljen od tri dijela, a u prvom su informacije o trgovačkim društvima u većinskom ili pretežitom državnom vlasništvu kojima predstoji privatizacija i koju uz praćenje Ministarstva provodi Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO). Riječ je o 14 društava/tvrtki u kojima država ima više od 25 posto temeljnog kapitala, među kojima su Bizovačke toplice, ZRC Lipik, hotelske tvrtke Podgora, Živogošće, Medena, Maestral, Imperial i druge.

Drugi dio Kataloga donosi informacije o projektima vezanih uz specifična trgovačka društva koja su osnovana radi pripreme i razvoja tih projekata na određenim lokacijama. To su projekti odnosno tvrtke nositelji projekata Brijuni Rivijera i Park Prevlaka, u kojima država ima ukupni portfelj od 67 odnosno 51 posto. U toj skupini su i projekti upravljanja bivšim vojnim nekretninama do njihove privatizacije, uz istovremeno sređivanje vlasničkog stanja zemljišta i objekata, a čime upravlja državna tvrtka Club Adriatic. Među tim objektima su primjerice turistička naselja Baško Polje i Perna u Orebiću, Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi te kampovi Uvala Slana u Selcu i Kupari u Župi Dubrovačkoj, koji su svi u komercijalnoj funkciji, ali i objekti koji zbog lošeg stanja nisu u upotrebi poput hotela Eden u Crikvenici i Krvavica u Krvavici te stambeni vikend objekt Lukovo Šugarje i Hotelski kompleks Kupari. Uz to, Club Adriatic upravlja i HOC-om Bjelolasica, koji je također razvrstan u tu, drugu skupinu investicijskih projekata, a u čemu država ima ukupni portfelj od 76,02 posto.

Treći dio čine ostali projekti u sektoru turizma, gdje je za sada samo projekt Turističke zone Prukljan u Šibensko-kninskoj županiji kao atraktivna lokacija uz Prukljansko jezero, namijenjena dijelom hotelsko-ugostiteljskim sadržajima, a dijelom sportu i rekreaciji (golf, aqua park i slično).

U vezi Kataloga iz Ministarstva napominju da će se po potrebni mijenjati i dopunjavati, te pozivaju zainteresirane ulagače da se za bilo kakve dodatne informacije obrate Ministarstvu i/ili Agenciji AUDIO.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.