Na WinDaysima prikupljeno 25.000 kn za Centar inkluzivne potpore IDEM

U Umagu, na Središnjoj svečanosti jubilarne konferencije WinDays15, Nina Baras, direktorica konferencije WinDays15 uručila je Jadranki Brkljačić,  predstavnici Centra inkluzivne potpore IDEM ček u iznosu od 25.000 kn.

WinDaysi svake godine, uz zanimljiv i raznolik program Business i Technology konferencije, imaju i humanitarni karakter. U humanitarnoj akciji uz Microsoft i sponzore, sudjelovali su i posjetitelji konferencije koji su mogli donirati sredstva u humanitarnom kutku. Humanitarnoj akciji ove godine pridružila se i voditeljica Iva Šulentić koja je moderirala predavanja kroz četiri dana WinDays15 konferencije.

Korisnik ovogodišnje humanitarne akcije je Centar inkluzivne potpore IDEM čiji su projekti usmjereni na uključivanje djece s teškoćama u redovni sustav odgoja i obrazovanja. U radu udruge IDEM sudjeluju stručnjaci s područja edukacijske rehabilitacije, psihologije, medicine i pedagogije, učitelji osnovnih škola, srednjoškolski nastavnici i roditelji. Prikupljena sredstva iskoristit će za financiranje pomoći u učenju. Cilj programa je podići razinu školske uspješnosti i primjerene socijalne uključenosti učenika s teškoćama u razvoju i učenika nižeg socio-ekonomskog statusa. Kada poboljšaju svoj školski uspjeh i aktivno sudjeluju u aktivnostima s vršnjacima, djeca uključena u program jačaju svoje socijalne vještine i samopouzdanje.

„Humanitarno djelovanje sastavni je dio WinDaysa. Moram priznati kako mi je iznimno drago da smo ove godine prikupljali novac upravo za udrugu IDEM, jer je edukacija jedna od glavnih misija Microsofta. Nadam se da će naša donacija pomoći udruzi u njihovom djelovanju te im omogućiti da djeci pomognu pri usvajanju novih znanja.“, izjavila je Nina Baras, direktorica WinDays15 konferencije.

***

Microsoft – Osnovan 1975. godine, Microsoft (Nasdaq „MSFT“) danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i tvrtkama da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/croatia ili http://www.microsoft.com/presspass/

Podijeli

Odgovori

Top