Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Najavljen prosvjed radnika Gredelja [VIDEO]

Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) najavila je sutra u 14.30 sati prosvjed bivših radnika TŽV Gredelj.

Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) najavila je sutra u 14.30 sati prosvjed bivših radnika TŽV Gredelj.

Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) održala je konferenciju za medije na temu  “Zašto će prosvjedovati bivši radnici TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju” te su najavili štrajk sutra u 14.30 sati ispred Tvornice željeznih vozila Gredelj zbog nepoštivanja zakona o radu i neisplaćena duga prema otpuštenim radnicima.

Predsjednik URSH-a Damir Jakuš izjavio je kako su inspekcijski nadzori utvrdili da se prava preostalih zaposlenih, njih oko tisuću, od ulaska TŽV-a Gredelj u stečaj u studenom prošle godine, sustavno krše jer svaki mjesec dobivaju produljenje ugovora o radu za samo mjesec dana.

[infopunkt 6984 2]

“Štrajkom tražimo da se odgovori na pitanja koja su radnici, vjerovnici, pismenim putem uputili stečajnom upravitelju TŽV-a Gredelj i Trgovačkom sudu, a koji nisu odgovorili na pitanje što se događa sa stečajnom masom, tj. neoperativnim zemljištem, kada će ono biti prodano i isplaćena dugovanja prema vjerovnicima”, naglasio je Jakuš.

Jakuš je naglasio kako je zabrinjavajuće u cijeloj priči, to što je još ”12. prosinca prošle godine donešena odluka da se ide u izradu stečajnog plana, tada je rečeno da će se on izrađivati u razdoblju od godinu do godinu i pol dana. Od tada je prošlo osam mjeseci, a o stečajnom planu nema ni riječi”.

[infopunkt 6984 3]

Najavio je prosvjed na kojemu će se tražiti da se odgovori na pitanja vjerovnicima koja su upućena sudu kao i stečajnom upravitelju, pitanja poput onog što se događa sa stečajom, na koja vjerovnici nisu dobili odgovore. Istaknuto vrijeme štrajka odabrano je kako bi se nakon radnog vremena prosvjedu mogli pridružiti i radnici Gredelja te pokazati svoje (ne)zadovoljstvo, kazao je Jakuš.

[infopunkt 6984 3]

[infopunkt 6984 7]

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika TŽV Gredelj, Željko Starčević, koji je bio zaposlenik ove tvrtke 37 godina, izjavio je kako je iz poduzeća samo prošlog mjeseca otpušteno dvadesetak ljudi.

[infopunkt 6984 5]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.